Archívum - Hírek

Az éllovas a Tiszaligetben

2010. 03. 20.

A bajnokságban veretlen, listavezető zalaegerszegi csapat lesz a második helyen tanyázó Olaj KK vendége, ma délután háromnegyed négykor a tiszaligeti arénában.
     A rendhagyó kezdést ezúttal is a tévéközvetítés indokolja, hiszen ebben az évadban immár harmadszorra ad a Sportklub csatorna bajnoki mérkőzést a Tiszaligetből. Az előző két derbi igencsak emlékezetesre sikerült, hiszen tavaly november 21-én, miután az Olaj 92-74-re kikapott Pakstól, a szolnoki vezérkar felmondott Horváth Imre vezetőedzőnek. A következő ligeti tévés meccsen, január 9-én a mieink Váradi Kornél utolsó másodpercekben dobott triplájával 86-84-re verték meg a Körmendet. Szombaton kiderül, mit hoz a soron következő televíziós mérkőzés a piros-feketék számára.

     Az ellenfél nem más mint, az éllovas ZTE gárdája, amely nem hivatalos magyar csúcstartó lett, hiszen az utóbbi évtizedekben nem fordult elő, hogy egy csapat 22 fordulón át veretlen maradjon. A kék-fehérek túl akarják szárnyalni az Albacomp alapszakaszbeli rekordját is, ami 24 győzelem mellett 2 vereség volt a 2003-2004-es évadban.

     Edzőjük, Völgyi Péter azt mondta a klub honlapján: - Székesfehérvári nagyarányú veresége miatt felpaprikázott állapotban lévő Szolnokhoz látogatunk, akik mindenképpen le akarnak győzni bennünket. Kelley távozása után egy új irányítót igazolt ellenfelünk Taylor személyében, az ő beépítése nem megy akadálymentesen, így csapatuk még nem találja igazi játékát. Rice és Taylor távolról egészen extrán dobnak, míg a palánk alatt Barro és Báder képvisel domináns erőt. Egyébként Pór Péter kollegámnak legalább nyolc olyan játékos áll rendelkezésére, melyek bármelyike képes egymaga eldönteni egy mérkőzést. Mi ennek ellenére is szeretnénk győzni, ugyanakkor figyelem előtt tartjuk azt is, hogy nagy rotációt használjunk. E kettős feladatnak próbálunk majd eleget tenni.

     Visszatérve az Olajra, a csapat két hete három ponttal Pakson, míg legutóbb 33 ponttal kapott ki az Albacomp otthonában. Egyértelmű, hogy az utóbbi vereség nagyon fájó volt mindegyik szolnoki kosárszimpatizáns számára. Arról nem beszélve, hogy ezzel a két vereséggel veszélybe került a csapat második helyezése is, vészesen közelítenek a vetélytársak, sőt könnyen kicsúszhatunk a legjobb négy közül is.

     Pór Péter szakmai igazgató a mérkőzés előtt így nyilatkozott: - Megbeszéltük az elmúlt heti mérkőzést, most már előre kell néznünk, hiszen nyakunkon az alapszakasz hajrája. Talán mondani sem kell, hogy erős, jól szervezett gárda a ZTE, nem a véletlen műve eddigi kiváló szereplésük. Mi arra törekszünk, hogy egyrészt tovább őrizzük második helyünket, másrészt megszakítsuk az egerszegiek jó sorozatát. A győzelemhez azonban egyénieskedés nélkül, fegyelmezetten, csapatként kell játszanunk - véli a szakember.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.