Archívum - Hírek

Megfosztotta veretlenségétől az Olaj a Zalaegerszeget

2010. 03. 20.

Szolnoki Olaj KK - Zalakerámia-ZTE 83–82 (22–23, 13–11, 25–25, 23–23)
Férfi kosárlabda, NB I. "A", Alapszakasz, 23. forduló

Szolnok, 2800 néző. Vezette: Bodnár, Benczur, Győrffy.
SZOLNOK: Fodor M. 4, TAYLOR 32/15, Rice 9/3, BÁDER 13/6, BARRO 18.
Csere: VÁRADI 5/3, Alekszics 2, Vesztergom. Szakmai igazgató: Pór Péter.
ZALAEGERSZEG: HINNANT 16/3, WATSON 19/9, KÁMÁN 13/9, WILSON 14/12, Trepák 4.
Csere: Tóth Á. 6, Baki 3/3, Timberlake 3/3, Gáspár 4. Edző: Völgyi Péter.
Az eredmény alakulása: 7. p.: 14–19. 14. p.: 29–25. 24. p.: 48–38. 30. p.: 58–59. 35. p.: 66–74. 40. p.: 80–82.

     A bajnoki első, már alapszakaszgyőztes ZTE és a második helyen tanyázó Olaj összecsapásra a tévé közvetítés ellenére is telt ház volt kíváncsi. A héten Báder, Rice, Váradi és Harazin is hagyott ki edzéseket, közülük a combizomhúzódással bajlódó Harazin nem vállalhatta a fellépést, de mint megtudtuk, Salgótarjánban már a center is harcképes lesz.

     Óriási, ember-ember elleni harccal indult a rangadó, keményen védekeztek a felek, és csúsztak, másztak minden egyes labdáért. A ZTE nagyon jól kezdett, hiszen már az első negyedben öt triplát dobott. A mieink Taylor és Barro révén loholtak ellenfelük nyomában. A nagy küzdelem sok faultot is hozott magával, a válogatott Trepák már az ötödik percben harmadik személyi hibáját kapta meg. A két szurkolótábor is osztotta egymást, akkor volt jó a hangulat, amikor nem egymással foglalkoztak, hanem az öveiket biztatták.

     A második negyedben még kevesebb pont esett, mint azelőtt, Váradi triplájával vette át a vezetést a szolnoki csapat. Közben büntetők és ziccerek maradtak ki mindkét oldalon, a szünetre fordított az Olaj, de csak egyetlen egy pont volt az előnye a listavezetővel szemben, 60-59.

     A fordulást követően Báder előbb ziccert, majd büntetőket, legvégül pedig triplát dobott. Miután Taylor hármasa is beesett, a közönség azt skandálta, hogy "tíz, tíz", ugyanis 48-38-ra alakult az állás. A listavezető zalaiak azonban igazolva jó hírüket, nem hagyták magukat, és az amerikai Hinnant sorozatban elért találataival 57-57-nél már együtt volt a két csapat. A vendégek egyenlítéséhez kellettek a mieink eladott labdái, és a rossz védekezésváltások.

     A záró felvonásban egy darabig felváltva vezettek a felek, majd az Olaj egyre pontatlanabb lett, a ZTE pedig tovább keményítette védekezését. Sőt, a feljavult Watson hármasával a 37. percben már 66-74 volt az állás. Ekkor úgy tűnt, hogy a kék-fehérek sorozatban 23. meccsüket is behúzzák. Taylor vezérletével azonban új erőre kapott az Olaj, az amerikai irányító hármasát Barro duplája követte, 80-82. Majd a végjátékban Taylor egy újabb hárompontost dobott, amivel ki is alakult a végeredmény. A vendégek még időt kértek, s öt és fél másodperccel a vége előtt hozhatták fel a labdát. Hinnant kapott is egy jó passzt a balsarokban, de dobását Rice óriási bravúrral blokkolta, csapata pedig megnyerte a már elveszettnek hitt mérkőzést.

     A lefújást követően a közönség hosszú percekig, mámorosán ünnepelte az Olaj legénységét.

Pór Péter: - Egy hét alatt száznyolcvan fokos fordulatot vett a csapat. Egy kemény és jó mérkőzésen vertük meg a listavezető ZTE csapatát.

Völgyi Péter: - Mindkét csapat idő előtt eldönthette volna az összecsapást, a végjátékban buta hibáinkat kihasználva felhoztuk a Szolnokot, akik megérdemelten nyerték meg a találkozót.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.