Archívum - Hírek

Ma este Salgótarjánban lesz fellépése az Olaj legénységének

2010. 03. 27.

A férfi kosárlabda-bajnokság 24. fordulójában Salgótarjánba látogat a Szolnoki Olaj KK csapata, a mérkőzést szombaton este hat órakor játsszák.
     Talán mondani sem kell, hogy az alapszakasz hajrájában sűrűsödnek az események a felsőházban. A soros forduló is több, izgalmasnak ígérkező összecsapást tartogat. A végső helyezések szempontjából közel sem mindegy, hogy milyen eredményt hoz az Albacomp zalaegerszegi, az Atomerőmű szombathelyi, a Körmend nyíregyházi, a valamint Kecskemét kaposvári vendégjátéka.

     A második helyen tanyázó Olaj salgótarjáni fellépése ugyan nem sorolható a rangadók közé, mégis jó meccsre lesz kilátás a Kassai úti sportcsarnokban. A hazaiak csak a tizenharmadik helyet foglalják el a tabellán, ám hazai környezetben rendre veszélyesek vendégeikre. Legyőzték a Debrecent (93-77), a Nyíregyházát (89-78), szoros mérkőzést vívtak a Kecskemét (81-82) ellen. Edzőjük az a Déri Csaba, aki a szezont még a Falco szakvezetőjeként kezdte. Állományukból Hartvich Tamás és Gaál Róbert szerepelt az Olajban is, az utóbbinak derékbántalmai miatt kétséges a szereplése. A további magyar kosarasaik közül Sebők Tamás, Kiss Károly és Vavra András pályafutásuk során több élvonalbeli csapatban megfordult, rutinos játékosok. Légióskontingensüket az amerikai irányító, Eddie Barlow Mayfield, a litván hátvéd, Gytis Sirutavicius, az orosz bedobó Jaroslav Gorszkij és a bosnyák center, Adnan Bajramovics alkotja. Hatodik emberük fanatikus közönségük, amely hangosan és szervezetten biztatja kedvenceit, ezt bizonyították a Tiszaligetben is, mikor a közel 30 pontos vereség után is ünnepelték csapatukat.

     Ha már az ünneplésnél tartunk, miután az Olaj legyőzte a listavezető, és addig veretlen ZTE csapatát, rendes fieszta kerekedett a Tiszaligetben. Hétfőtől azonban már a folytatásra koncentrált a társaság, melyben egy Paks elleni, jótékonysági derbi is szerepelt.

     Pór Péter szakmai igazgató a salgótarjáni találkozó előtt azt mondta: - Ellenfelünk főleg hazai pályán veszélyes. Mivel elkerülték a kiesést, nincs rajtuk teher, felelősség nélkül játszhatnak. Figyelni kell rájuk, nem szabad megengedni, hogy belelkesedjenek - véli a szakember.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.