Archívum - Hírek

Az Olaj KK sorsa saját kezében van

2010. 04. 03.

Az alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén a Kaposvár együttesét fogadja az Olaj KK, a találkozót szombat este hat órakor játsszák.
     Mindkét csapatnak fontos lesz az alapszakaszból hátralévő két forduló. Szombaton ugyebár egymás ellen játszanak a felek, míg a jövő hét végi záró körben a Kaposvár az Albacompot fogadja, az Olaj pedig Körmendre látogat. A somogyiak a nyolc közé jutásért küzdenek, de lépéshátrányban vannak riválisaikkal, a Kecskeméttel és a Sopronnal szemben. Orosz Benőék csak abban az esetben juthatnak a nyolc közé, ha mindkét hátralévő meccsüket megnyerik. Vetélytársaik közül pedig a Kecskemét, vagy a Sopron mindkettőt elveszíti. Mindezekre kevés az esély, így minden bizonnyal az alsóházi rájátszásban lehet majd érdekelt a kaposvári gárda.

     Tegyük hozzá, hogy az ősszel még úgy tűnt, hogy simán a nyolcban lesznek, épp az Olaj legénysége törte meg a lendületüket, amikor december 17-én, egy emlékezetes mérkőzésen, hosszabbítás után győzött a somogyi fővárosban. Azóta igazából nem találnak magukra. Reméljük, a Tiszaligetben sem támadnak fel.

     Az Olaj KK sorsa saját kezében van. Amennyiben a piros-feketék mindkét hátralévő meccsüket megnyerik, akkor nem kell számolgatniuk, másodikak lesznek az alapszakaszban. Az is lehet, hogy elég a Kaposvár ellen nyerni, ám ehhez az Atomerőmű-ZTE és a Kecskemét-Körmend derbinek is kedvezően kell alakulnia. Ha kikapna az Atom és a Körmend is, abban az esetben már szombaton második az Olaj, ha azonban a fenti két együttes bármelyike nyer, az utolsó forduló dönt a 2-4. hely sorsáról.

     Pór Péter, a szolnokiak szakmai igazgatója elmondta, hogy Dragan Alekszic játéka bizonytalan, a szerb játékos combsérüléssel bajlódik. A többiekre biztosan számíthatnak a hazai alapszakaszzárón. - Mi akarunk dönteni saját sorsunkról, ezért nyernünk kell a Kaposvár ellen - jelentette ki a szakember.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.