Archívum - Hírek

Súlyos vereséggel zárta az alapszakaszt az Olaj

2010. 04. 10.

MJUS-Fortress Körmend - Szolnoki Olaj KK 87-63 (19-16, 25-10, 27-16, 16-21)
Férfi kosárlabda, NB I. "A", Alapszakasz, 26. forduló

Körmend, 2000 néző. Vezette: Bodnár P., Forrai S., Török R.
KÖRMEND: Thomas 15/9, FODOR G. 10/6, Ferencz 8/6, Scott 9/3, ALEKSZEJEV 18.
Csere: Booker 12/6, TÓTH G. 2, Kutasi 3/3, Trummer, Hegedűs 5/3, Boldizsár, Kocsis 3/3. Edző: Sabáli Balázs.
SZOLNOK: TAYLOR 13/3, Fodor M. 5, Rice 5/3, Báder 11/3, BARRO 8.
Csere: Aleszkics 10/9, Váradi 4, Szabó P. 2, Grebenár 5. Szakmai igazgató: Pór Péter.

     Tempósan kezdte a mérkőzést a Körmend, Fodor Gergely triplája után Alekszejev szórta a kosarakat. Jól védekeztek a hazaiak, de a vendégek is összekapták magukat, így a pontok száma mindkét oldalon lassan gyarapodott.

     A második játékrészben is folytatódott a szoros versenyfutás, a félidőhöz közeledve pedig Báder duplájával ismét minimálisra csökkentette hátrányát a vendégcsapat (26-25). Ezután azonban a remekül játszó Körmend egy 14-1-es rohanással állva hagyta ellenfelét. A szolnokiak tanácstalanul, szétesően támadtak, a Rába-partiak kiváló játéknak köszönhetően a szünetben tekintélyes, 18 pontos hazai fórt mutatott az eredményjelző tábla.

     A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Fodor Gergely remek passzát Alekszejev értékesítette, és már zúghatott is a "húsz, húsz" rigmus, majd Ferencz és Thomas dobott triplát. A vendégek továbbra sem találták a játék a ritmusát, a vasiak viszont egy pillanatra sem lassítottak - Scott hármasa után már 30 pont volt a két csapat között (65-35).

     A szolnoki csapatban többen is kritikán aluli teljesítményt nyújtottak, így az Olaj KK súlyos vereséggel zárta az alapszakaszt, s negyedikként az Albacomp ellen kezdi az április 21-én induló rájátszást.

Sabáli Balázs: - Az első félidőben döntöttük el a találkozót. Védekezésünk volt a döntő, de a második tíz percben a támadásunk is feljavult. A második félidő vége már csak formalitás volt. Azt hiszem látható, hogy nem taktikáztunk, kötelességünk volt megmutatni, hogy mennyi van bennünk egy erős csapat ellen. Lehet, hogy van most olyan aki nem örül neki, hogy a Falcot kaptuk, de úgy gondolom, hogy ha komolyabb eredményt akarunk elérni, akkor mindenkit le kell győznünk a folytatásban.

Pór Péter: - Az első negyedben még ott voltunk a körmendi csapat nyakán, akkor még egy szoros mérkőzés volt kilátásban. Aztán volt egy olyan öt perc amikor minden megszakadt, hagytuk a Körmendet saját játékát játszani, amit nem lett volna szabad. A második félidőben próbálkoztunk, próbálkoztunk, de ezen az estén a körmendi csapat jobb volt. Centerposzton fölénk nőtt a Körmend, Alekszejevet hagytuk az első félidőben tündökölni a palánk alatt.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.