Archívum - Hírek

Nincs könnyű helyzetben az Olaj gárdája a rájátszás előtt

2010. 04. 14.

A körmendi vereség nyomán visszacsúsztak a negyedik helyre a piros-feketék, akik a negyeddöntőben az Albacomp ellen csatáznak.
     Szombaton este lefújták az alapszakaszt, most már a rájátszásra készülnek a férfi csapatok. Közülük a mezőny első nyolc együttese a negyeddöntőben lesz érdekelt, míg a 9-13. pozícióban végzők pedig a további helyezésekért lépnek majd pályára. A Szolnoki Olaj a negyedik helyen kötött ki, ami azt jelenti, hogy az ötödik Albacomp együttesével találkozik a három győzelemig tartó páros csatában. A tervek szerint jövő szerdán indul a negyeddöntők sorozata.

     Pór Péter szakmai igazgató, mint vezetőedző a kilencedik fordulóban vette át a csapatot Horváth Imrétől. Az utóbbi szakvezető irányítása alatt öt győzelmet és három vereséget, míg Pór Péterrel tizennégy győzelmet és négy vereséget könyvelhettek a piros-feketék. Azt gondoljuk, hogy a győzelmeket nem kell megmagyarázni, ám a négy vereségből kettő váratlanul nagy különbségű volt.

     - Hatalmas meccsen négy ponttal kaptunk ki Zalaegerszegen - kezdte Pór Péter. - Most is azt mondom, hogy ez még belefért. Pakson a második félidőben tíz ponttal is vezettünk, ebben a meccsben is benne volt a győzelem. Ha nyerünk, megtarthattuk volna második helyünket, ám elszalasztottuk a lehetőséget. Székesfehérváron és Körmenden ki lehet kapni, de nem úgy, ahogy megtörtént. Mindkét találkozón volt egy-egy periódus, mikor hagytuk ellenfeleinket felpörögni, nekünk pedig teljesen érthetetlenül szétesett a játékunk. Most már kár rajta keseregni, hogy mi lett volna, ha másképpen végződnek ezek a mérkőzések. Levonjuk a tanulságokat, és készülünk a folytatásra. A szombati meccs után három nap pihenőt kapott a csapat, úgy voltam vele, hogy mindenki fújja ki magát, és újult erővel lásson munkához. Jelzem, nálunk van a pályaelőny, amit ki akarunk használni. Három alkalommal kell nyernünk az Albacomp ellen, és akkor a legjobb négy közé jutunk, nem mellesleg részt vehetünk az éremcsatákban - mondta a szakember.

A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.