Archívum - Hírek

Folytatás szombat este nyolc órakor Fehérváron

2010. 04. 23.

Rendhagyó időpontban, szombat este nyolc órakor rendezik Székesfehérváron az Albacomp-Olaj KK bajnoki negyeddöntő második felvonását.
     Azért a szokásostól eltérő időpont, mert szintén Fehérváron, 17:30-tól rendezik meg a Videoton-Ferencváros focirangadót. A helyi rendőrség csak úgy vállalta a kosárlabdameccs biztosítását, ha nem azonos időpontban zajlik a két sportesemény. Ezért az Albacomp vezérkara úgy döntött, este nyolc órakor lesz a feldobás a Gáz utcai csarnokban.

     Ugyebár a felek első meccsét az Olaj nyerte, nem mindennapi izgalmakat követően. A tiszaligeti összecsapás 35. percének történései pedig akár a párharc végkimenetelét is befolyásolhatják. Szrecsko Szekulovics, a fehérváriak edzője ugyanis a kipontozódott Keller helyére George Bankset küldte a pályára. Igen ám, de az amerikai játékossal együtt már négy légiós volt egyszerre pályán a vendégek soraiban. Ezért 68-75-ös állásnál technikai hibát ítéltek a szekvezető ellen.

     Dragan Alekszics mindkét büntetőt értékesítette, majd az oldalbedobás után Rice bevágott egy triplát. Miután az Olaj kivédekezett egy támadást, Rice egy újabb hárompontost ért el. Így lett hétpontos vendégvezetés után 76-75 a szolnoki csapat javára, ezzel azonban nem ért véget a fehérváriak bűnhődése: a szabályok értelmében az Albacomp a további mérkőzésekre már csak három külföldi játékost nevezhet. Nyilván az már az edző dolga lesz eldönteni, hogy a négy közül melyik játékosát ülteti a nézőtérre.

     Az Olajnál is egy légióssal kevesebb lesz, Taylor ugyanis sérülése miatt hazautazott. Szinte kizárt, hogy az idei szezonban vissza fog térni a kosaras. Pór Péter szakmai igazgató így vélekedett a pénteki edzés előtt: - Megint csak azt tudom mondani, mint az ezt megelőző Albacomp elleni találkozók előtt. Figyelnünk kell a fehérváriak gyors indításaira, és a támadólepettanókra, hogy minél kevesebb könnyű gólt kapjunk. Támadásban pedig becsüljük meg a labdákat. Jó hozzáállással és akarattal kedvező eredményt érhetünk el Fehérváron is - mondta a szakember.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.