Archívum - Hírek

Egypontos vereség Székesfehérváron

2010. 04. 24.

Albacomp - Szolnoki Olaj KK 93-92 (17–23, 24–30, 24–15, 28–24)
Férfi kosárlabda, NB I. "A", Negyeddöntő, 2. mérkőzés

Székesfehérvár, 2000 néző. V.: Földházi T., Bognár T., Gorka Sz.
ALBACOMP: SIMON 19/6, Hanga 11/3, TOYA 27/15, LEE 17/6, Banks 4.
Csere: Keller 4, BÓDI 11/3, Farkas, Madár, Antal, Fodor K. Edző: Szrecsko Szekulovics.
SZOLNOK: Fodor 13, ALEKSZICS 12/3, Vesztergom 1, BÁDER 22/3, Barro 19/3.
Csere: Grebenár, Váradi 9/9, Rice 16/9, Sonyák, Szabó P. Szakmai igazgató: Pór Péter.
Az eredmény alakulása: 4. p.:7-8, 8. p.:12-23, 15. p.:31-38, 25. p.:54-59, 28. p.:58-62, 34. p.:76-74, 38. p.:87-81.
Kipontozódott: Toya (34. p.), Alekszics (36. p.), Vesztergom (37. p.), Váradi (40. p.)

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

     Az Olajnál az amerikai Taylor már hazájában kezelteti sérülését. A hazaiaknál az ismert légióskorlátozás miatt Radovics maradt ki a keretből.

     Alekszics jó megmozdulásai vezették be a negyeddöntő második felvonását, a szerb légiós amellett, hogy jó passzokat adott társainak, a kosárszerzésből is kivette részét, 9-15. Szekulovics edző időt kért, ezt követően azonban Barro és Váradi is beszórt egy-egy triplát, 9-21. A negyed további három percében csak Barro kapitális zsákolásának örülhetett az ismét szép számú szolnoki szurkolósereg, míg az ellenoldalon Simon találataival hat pontra zárkózott fel a házigazda, 17-23.

     A második 10 perc Rice és Báder jóvoltából szolnoki gólokkal kezdődött. Az Alba alig tudott egy-egy épkézláb akciót kidolgozni, ám a támadó-lepattanókat sorra tették vissza Toyáék és szereztek ebből pontokat. A félidő további részében is az Olaj akarata érvényesült, Rice és Barro pontjaival 12 pontos különbség alakult ki a felek között a 20. perc végére, 41-53.

     A fordulást követően Toya alig két perc alatt hét pontot dobott sorozatban, ezzel már csak öt pont maradt az Olaj előnyéből. A hazaiak jól használták ki a mieink labdaeladásait, ráadásul a bírók alaposan megszórták személyi hibákkal a piros-feketéket. Az irányítók, Alekszics és Fodor már a 25. percben 4-4 faulttal álltak.

     A folytatásban is óriási volt a küzdelem a pályán, szinte minden labdáért verekedtek a játékosok. Lee góljaival pedig 65-68-ra zárkózott fel az Albacomp a harmadik negyed végére.

     A záró játékrész szolnoki szempontból botrányos bírói ítéletekkel folytatódott, a reklamáló és őrjöngő szolnoki szurkolókat pedig a rohamrendőrök próbálták megfékezni.

     A hajrá óriási izgalmakat hozott, Simon nagyszerű alakításaival úgy tűnt, hogy simán behúzza a meccset az Albacomp. Az Olaj azonban nem adta fel, többször is felzárkózott egy pont távolságra, de a kritikus pillanatokban rossz döntéseket hoztak a mieink, így a szerencsésebb hazaiak megnyerték a meccset.

     A folytatás kedden a Tiszaligetben.

Szrecsko Szekulovics: - Nehéz helyzetben voltunk, mivel csak három légióst nevezhettünk. A félideig görcsösek voltunk, az Olaj pedig nagyon jó százalékkal dobott kívülről. Mindössze abban bízhattunk, hogy a jó hármas dobó százalékuk nem tart ki a mérkőzés végéig. A második félidőre elkaptuk a játék ritmusát, de az első félidőben összeszedett tetemes hátrányt még így is nagyon nehéz volt ledolgozni. Jól védekeztünk és megindultak a gyors támadások is. Köszönöm a játékosoknak a küzdelmet, a nézőknek pedig a kitartást és a buzdítást. Nagyon boldog vagyok.

Pór Péter: - Úgy gondolom, hogy a mai napon nagyon-nagy győzelmi esélyt szalasztottunk el. Az első félidőt jól kezdtük és jól játszottunk. Tiszta támadásaink voltak, jól megjátszottuk a centereket és extrán dobtunk. A második félidőben szembesültünk azzal a problémával, hogy hagytuk az Albacompot saját játékát játszani. Pedig jól tudtuk, nem szabad megengedni, hogy hazai pályán indításból gólt dobjanak. Ami még nagyban befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét az az, hogy kihagytunk 10 büntetődobást és a fehérváriak leszedtek 20 támadólepattanót. Erre sokkal nagyobb figyelmet kell fordítanunk a jövőben.


A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.