Archívum - Hírek

Most mi jövünk, hazai pályán mindenképpen nyerni kell az Albacomp ellen

2010. 04. 26.

Kedden este folytatódik a bajnoki negyeddöntő.
     Az Olaj közel állt hozzá a szombat késő esti fehérvári meccsen, hogy megszerezze második győzelmét, mellyel lépéselőnybe került volna vetélytársával szemben. A ziccer azonban kimaradt, pedig különösen az első félidő játéka alapján benne volt a meccsben a vendégsiker lehetősége. Alekszics irányításával jól és ponterősen játszottak, 73 százalékkal dobtak a mezőnyből. Annak ellenére, hogy a mieink 12 ponttal is vezettek, lehetett volna nagyobb is a különbség.

     Bár az megítélés kérdése, hogy az Alba sok szerencsés pontot dobott, vagy nagyon is résen voltak játékosai, mikor rendre a kezükben landoltak a lepattanó labdák, melyekből sok értékes pontot termeltek. Mindesetre feltűnő, hogy az elmúlt két meccsen a fehérváriak a Tiszaligetben 17:15-re, majd hazai pályán 20:7-re nyerték a támadólepattanó csatát. Az előbbi párbajban nem volt nagy különbség, de a 17 vendéglepattanó is nagyon soknak számít a Tiszaligetben.

     Az Alba csarnokában viszont nagyon alulmaradt az Olaj ezen a téren. Elvileg tizenhárommal több támadást vezethettek Simonék, mint a szolnokiak. A másik a kihagyott büntetők száma, hiszen az Olaj az első meccsen egy tucatnyi, míg a másodikon tíz büntetőt hibázott el. Ha a tíz büntetőnek csak a felét rontják el, akkor is meglett volna meccs, és nem döntetlenről folytatódna a párharc. Azt viszont el kell mondanunk, hogy a piros-feketék jó néhány, idegenbeli meccsel ellentétben, most csúsztak másztak minden egyes labdáért, mindent elkövettek a győzelem érdekében.

     Pór Péter, a csapat szakmai igazgatója: - Az első félidőben jól játszottunk. Ám visszatérő gond, hogy a nagyszünet után nem koncentrálunk eléggé, elhalásszák előlünk a lepattanókat, kihagyjuk a büntetőket. Ezeken kell legfőképpen változtatnunk. Most mi jövünk, hazai pályán mindenképpen nyerni kell az Albacomp ellen - jelentette ki a szakember.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.