Archívum - Hírek

Kiütéses győzelemmel zárta le a párharcot az Olaj

2010. 05. 02.

Szolnoki Olaj KK - Albacomp 98-72 (26-17, 25-22, 21-15, 26-18)
Férfi kosárlabda, NB I. "A", Negyeddöntő, 5. mérkőzés

Tiszaligeti Sportcsarnok, 2800 néző. V.: Hartyáni, Benczur, Király.
SZOLNOK: FODOR M. 14/6, ALEKSZICS 16/12, VESZTERGOM 9/6, Báder 6/3, BARRO 21.
Csere: RICE 22/6, Váradi 7/3, Szabó P. 3, Harazin, Sonyák, Cseh. Szakmai igazgató: Pór Péter.
ALBACOMP: Simon 5/3, HANGA 22/6, Toya 10, Lee 9, BANKS 19.
Csere: Bódi 2, Keller 2, Farkas 3/3, Madár, Antal, Fodor K. Edző: Szrecsko Szekulovics.
Az eredmény alakulása: 3. p.: 10-5, 8. p.: 21-14, 14. p.: 33-22, 17. 17. p: 47-31, 22. p.: 55-43, 26. p.: 65-49, 32. p.: 72-61, 35. p.: 83-68, 38. p.: 91-70.

A párharc végeredménye: 3-2 a Szolnok javára.

     A keddi magabiztos, 23 pontos Olaj-siker után pénteken bizakodva utazott Székesfehérvárra a szolnoki szurkolósereg gondolván, hogy kedvenceik behúzzák a negyedik meccset, és megnyerik a párharcot. Ezzel szemben sima 88-67-es vereséget szenvedtek a Fejér megyei fővárosban, így a mindig lutrinak számító ötödik meccsre hagyták a döntést.

     Vajon ki lesz a párharc győztese, és a ZTE ellenfele az elődöntőben? Ez volt a találkozó legfontosabb kérdése. Azt már tudtuk, hogy a másik ágon Atomerőmű-Körmend elődöntő lesz, miután pénteken az Atom 76-72 nyert Kecskeméten, és ezzel 3:1-re megnyerte a párharcot.

     Négy és fél perc telt el a meccsből, és már 10-5-re vezetett az Olaj, mikor Szekulovics edző próbálta nyugtatni meglehetősen pontatlanul játszó csapatát. Kevés sikerrel tette, mert Alekszics, Vesztergom és Fodor triplája is beesett és ezzel bőven tíz pont fölé kúszott a szolnokiak előnye, amit Hanga csökkentett az első negyedben.

     A továbbiakban tartotta a különbséget a hazai gárda, amelyik sokkal látványosabban és eredményesebben kosárlabdázott, mint vendége. Közülük Alekszics amellett, hogy jól szolgálta ki társait, ezúttal a kosarakkal sem maradt adós. Csapata pedig egy tucat pontot vert ellenfelére az első félidőben.

     A mieink mezőnyből 55 százalékkal, míg a vendégek csak 33-mal céloztak és a lepattanó csatát is Baro-ék nyenék 23-22-re, bár tíz lepattanót megint csak összekapkodtak a vendégek.

     A térfélcserét követően pontra pont volt a válasz mindkét oldalon, ami azt jelentette, hogy nem nőtt, de nem is csökkent a felek közötti távolság. Öt perc játék után Fodor Márton vette kezébe a karmesteri pálcát, aki rendre pontosan célzott, és gólpasszokkal tömte társait. Fodor leginkább Barro-t hozta sokszor helyzetbe, a szenegáli pedig élve a felkínált lehetőségekkel valóságos zsákoló-bemutatót tartott. A harmadik negyed végén már 18 ponttal tartott előrébb az Olaj, mint fehérvári vetélytársa.

     A meccs és egyben a negyeddöntő zárónegyede 72-54-es állásról kezdődött. Nem adta fel az Albacomp, mindezt jelezve Hangáék egy 7-0-s rohammal 72-61-re zárkóztak fel. Pór edző időt kért, majd a legjobbkor esett be Fodor Márton hármasa az Alba kosarába. Alig több, mint négy perc volt hátra, mikor Vesztergom triplájával 88-70-re alakult az állás. Innen már nem volt visszaút, az Albacomp láthatóan elfáradt és feladta a mérkőzést, a szolnoki játékosok meg gálává varázsolták az utolsó perceket.

     Ezzel a szolnoki csapat nyerte a negyeddöntőt, a folytatásban pedig az alapszakaszgyőztes, zalaegerszegi együttessel találkozik. Az első meccs szerdán este fél hétkor lesz a zalai fővárosban, majd a heti folytatásban szombaton 15:45-kor a Tiszaligetben mérkőznek az elődöntő résztvevői.

Pór Péter: - A mai estén, a harmadik mérkőzéshez hasonlóan jó ritmusban támadtunk és jól is védekeztünk. Ennek köszönhetjük nagyszerű győzelmünket. A mindent eldöntő ötödik meccsen mi tudtunk élni a lehetőséggel, s jutottunk be az elődöntőbe.

Szrecsko Szekulovics: - Gratulálok a Szolnoknak. A mai napon mi fáradtak voltunk és valójában már a negyedik mérkőzés is bravúr volt részünkről. Sajnos nem tudtam eleget rotálni, mert a kispadunk rövidebb volt. Ezenkívül a Szolnok sokkal frissebben is játszott. A hangulat kiváló volt, de nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk tovább jutni.


A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.