Archívum - Hírek

Elérkezett az idő a visszavágásra

2010. 05. 08.

A férfi kosárlabda-bajnokságban szombaton 15:45-kor folytatódik a fináléba jutásért zajló ZTE-Olaj KK párharc. Miután az első mérkőzést szerdán az egerszegiek nyerték, a mieink csak győzelemmel tarthatják életben döntős reményeiket.
     A felek első találkozója alkalmával a piros-feketék húsz percen át megvalósították a Pór Péter szakmai igazgató által elképzelt fegyelmezett csapatmunkát, a folytatásban azonban hamar bekövetkezett a mélypont, s a harmadik negyedtől kezdve már kétség sem férhetett a zalaiak fölényes sikeréhez. Aki eddig nem tudta, mitől ennyire erős az alapszakaszelső és Magyar Kupa-győztes kék-fehér együttes, szerdán az is megfejthette a Völgyi-Patonay edzőpáros titkát. A ZTE nagyon agresszívan, az esetek többségében a faulthatáron védekezve folyamatosan nyomás alatt tartotta a tartalékos szolnoki csapatot, amelynek a térfélcsere után már nem tudtak ellenállni Vesztergomék.

     Mellékes megjegyzés, hogy az első félidőben a játékvezetői felfogás sem a mieinknek kedvezett, hiszen amíg az Olaj magas embereit, illetve a kulcsemberré előlépő Váradi Kornélt alaposan megszórták személyi hibákkal a szürke ruhások, addig a hazai palánk alatt folyó küzdelem közepette csak elvétve harsant fel a sípszó.

     A helyzetet tovább nehezítette, hogy a combizomhúzódás miatt hiányzó Fodor Mártont irányító poszton pótolni hivatott Szabó Péter egy szerencsétlen leérkezés következtében már a második percben kivált a játékból, a szűkülő rotációban pedig még nagyobb teher hárult az Alekszics-Váradi kettősre. Az orvosi vizsgálatok szerint a fiatal kosaras bokaszalagja "csupán" meghúzódott, nem szakadt el, így kedvező esetben akár már a második meccsen pályára léphet. Akárcsak Fodor Marci, akinek a héten kapott kezelések eredményeképpen javult az állapota. A péntek esti edzésen mindketten részt vesznek, ám az csak a mérkőzés napján dől el, hogy a két játékos vállal(hat)ja-e a fellépést.

     Akár Fodorral és Szabóval a soraikban, akár nélkülük, a piros-feketék csak úgy tarthatják életben döntős reményeiket, ha szombat délután visszavágnak a szerdai vereségért. Ehhez a zalagerszegi összecsapás első felében mutatott játék kiváló alapnak tekinthető, azt azonban az Olaj szakvezetője is jól tudja, hogy nem lesz könnyű negyven percen át magas ritmuson, hullámvölgyek nélkül játszani.

     Pór Péter szerint a rájátszás jelentette sorozatterhelés közben kiemelten fontos, hogy mindig a legfrissebb játékosok tartózkodjanak a pályán, s ennek érdekében legyen lehetőség a változtatásra. Ennek szellemében a zalai megyeszékhelyen már a második negyedben csatába küldte Sonyák Bélát, valamint Harazin Tamást, s a folytatásban is számít a kiegészítő emberek játékára.

     A Sportklub tévécsatorna a párharc minden mérkőzését, így a szombat délutáni összecsapást is élőben közvetíti. A találkozón a Bodnár, Ádám, Farkas G. játékvezetői hármas fújja majd a sípot.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.