Archívum - Hírek

Rendkívül nehéz, de nem lehetetlen

2010. 05. 10.

Rosszul áll az Olaj KK szénája a bajnoki elődöntő harmadik összecsapása előtt, amelyet kedden 19 órakor játszanak Zalaegerszegen.
     Immár a harmadik mérkőzéseknél tartanak az érdekeltek a férfi bajnokság elődöntőiben. Mindkét párban a kedvezményezett csapatok, a Zalaegerszeg és a Körmend egyaránt 2:0-ra vezetnek az Olaj KK, valamint a címvédő Atomerőmű SE elleni három győzelemig tartó mérkőzéssorozatban. Rosszul áll tehát az Olaj szénája, ráadásul a következő, azaz a kedden 19 órakor kezdődő találkozókon az előnyben lévő együttes, a ZTE lesz a pályaválasztó. Tenisznyelven szólva tehát előny fogadónál, ráadásul nem is kicsi, két győzelem. Innen már rendkívül nehéz fordítani, de nem lehetetlen vállalkozás. Mióta - több mint negyedszázada - hazánkban bevezették a rájátszást, volt már példa rá, hogy a hátrányban lévő gárda megnyerte a párharcot.

     Mi két kulcsembert kérdeztünk, hogy mit várnak a meccstől.

     - Nálunk van a lélektani előny, egyrészt azért, mert 2-0-ra vezetünk párharcban - kezdte Kámán Tamás, a ZTE csapat kapitánya. - Másrészt azért, mert hazai pályán veretlenek vagyunk. Nyilván ez utóbbit szeretnénk megőrizni. Arról nem beszélve, hogy jó lenne kedden este befejezni az elődöntőt, és akkor nyugodtan, pihenten tudnánk készülni a fináléra. Egy biztos ezúttal sem lesz könnyű dolgunk, hiszen az Olaj masszív, erős csapat, és mint tudjuk a rájátszásban minden lehetséges. Mi minden esetre azon leszünk, hogy véget vessünk a párharcnak - mondta a válogatott bedobó.

     Kámán Tamásnak a válogatottban harcostársa Fodor Márton, ám most ellenfélként néznek farkasszemet egymással - gondoltuk mi.

     - Sajnos nem tudok játszani, mert a combhajlítomban tovább szakadt az izom. Azt mondom, nélkülem is meg kell próbálnunk megragadni az utolsó esélyt, hogy versenyben maradjunk a döntőért. Tisztában vagyunk annak tényével, hogy a ZTE vezet a páros csatában, ráadásul ebben az évadban hazai pályán még nem kaptak ki. Nekünk mindent egy lapra feltéve kell harcolnunk a szépítésért, és akkor pénteken este hazai pályán, akár ki is tudnánk egyenlíteni hátrányunkat - jelezte Fodor Márton.

     Az összecsapást a Pálla-Kapitány-Szabó G. hármas dirigálja, a zalaegerszegi városi sportcsarnokban, ahol a Sport Klub televízió kamerái is ott lesznek.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.