Archívum - Hírek

Körmendre látogat az Olaj

2010. 05. 18.

Kilenc esztendő múltán ismét Körmend-Olaj meccs lesz a bronzéremért, akkor a Rába-parti csapat 2:1 nyerte a páros csatát. Most tehát ismét összeméri erejét a két csapat, a két győzelemig tartó párharc első felvonását szerdán este hat órakor rendezik Körmenden.
     Talán mondani sem kell, a Körmend óriási esélyt szalasztott el, azzal hogy 2-0-s vezetést követően nem tudta legyűrni az Atomerőmű SE együttesét. A mindent eldöntő ötödik mérkőzésen tulajdonképpen az utolsó labda döntött az atomvárosiak javára, ha bemegy Aliakszejev dobása, akkor most a Körmend lenne a ZTE ellenfele az aranyéremért folyó csatában. Mivel a sportban sincs értelme ha szónak, így a Rába-partiak csak a bronzéremért lesznek érdekeltek, az Olajjal egyetemben.

     Edzőjük, Sabáli Balázs ezt mondta: - Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem csalódott a társaság. Ráadásul a Szolnok rá tudott pihenni a mérkőzésre, és Scott játéka erősen kérdéses. Centerben fizikálisan Báder és Barro révén nagyon erős a rivális, ezért ha úgy alakul, Tóth Gergő és Boldizsár kaphat Scott helyén több lehetőséget. A nehéz helyzet ellenére elsődleges cél, hogy felpörgessük a csapatot, mindent meg kell tenni, hogy jó szájízzel fejezzük be a bajnokságot.

     Az Olaj ugyebár hamar kiszállt az elődöntőből, hiszen három mérkőzésen vereséget szenvedett az alapszakaszgyőztes ZTE csapatától. A bronzéremmel azonban vigasztalódhat a társaság, de nem könnyű a dolguk, hiszen ahhoz egyszer a körmendi oroszlánbarlangban kelleni nyernünk. Az előjelek azonban nem a legjobbak.

     - Az amerikai Rice már hazájában van - kezdte Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója - mellette hiányozni fog Szabó Péter is, aki lázas beteg. Fodor Márton pedig még nem épült fel teljesen sérüléséből. Marcival együtt leszünk tízen Körmenden. Most két olyan csapat találkozik, amelyik döntős akart lenni. A vendéglátóknak még frissek a negatív élményeik, hiszen vasárnap este bukták el az elődöntőt. Mi pihentebbek leszünk, mint a hazaiak, és mindent megpróbálunk egy jó eredmény érdekében - nyilatkozta a szakember.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.