Archívum - Hírek

A szép hazai búcsú reményében

2010. 05. 21.

A szezon utolsó hazai meccsét játssza az Olaj szombaton este hat órakor a Tiszaligetben, a harmadik helyért folyó párharcban az ellenfél a Körmend együttese lesz.
Már csak négy csapat van versenyben a férfi-bajnokságban. Az alapszakaszgyőztes Zalaegerszegi TE és a címvédő paksi Atomerőmű SE a három győzelemig tartó döntőben érdekelt. Az első összecsapást a ZTE hazai pályán 75-56-ra megnyerte, a másodikat szombaton este hat órakor az atomvárosban rendezik. A legutóbbi derbin látottak alapján az egerszegiek a Duna-parti városban sem esélytelenek a győzelemre. Egy régi mondás szerint azonban "Soha ne becsüld le a bajnokok büszkeségét!" - nem csak azért nem szabad Horváth Ákosékat leírni, akik a Körmend elleni elődöntőben is 0:2-es állásról fordítottak...

A másik két, még versenyben lévő csapat, a Körmend és az Olaj KK a bronzéremért harcol. Ez utóbbi párharc két győzelemig tart. A felek első összecsapását a Rába-partiak 77-62-re nyerték, és ezzel nagy lépést tettek a bajnoki dobogó legalsó foka felé. Tulajdonképpen a szünet után dőlt el a két ősi ellenfél legutóbbi csatája, hiszen 44-38-as félidei vasi vezetés után a szolnoki csapat csupán hat pontra volt képes a harmadik negyedben, míg a Körmend 13 pontot szórt ebben az időszakban.

Innen már nem tudott fordítani a megtizedelt az Olaj KK, így elbukta az első mérkőzést. A vendégcsapat leginkább gyenge, mindössze 17 százalékos triplamutatójának, valamint a 15 eladott labdájának köszönheti vereségét. A Körmend viszont csak 7 eladott labdát produkált, valamint 37 százalékos hatékonysággal dobta a hármasokat.

Az Olaj legjobbja Báder Márton volt a találkozón, aki 17 pontja mellett leszedett 15 lepattanót is. - Nyernünk kell a Körmend elleni, utolsó hazai meccsünkön, ennyivel tartozunk a közönségnek, a klubnak és saját magunknak is. Játékosállományunk volt már erősebb is ebben a szezonban, de nem csüggedünk. Igyekszünk begyűjteni a győzelmet, és akkor szerdán ki-ki meccset fogunk játszani Körmenden - ígéri a válogatott center.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.