Archívum - Hírek

A 2009/2010-es bajnoki évad utolsó összecsapása következik szerdán 18 órakor a vasi kisvárosban.

2010. 05. 26.

Szombaton a Körmend elleni győzelmével versenyben maradt a bronzéremért folytatott versenyfutásban a Szolnoki Olaj KK legénysége. A két győzelemig tartó párharc mindent eldöntő harmadik összecsapását szerdán este hat órakor rendezik a körmendi sportcsarnokban.
     Visszatekintve a szombati, tiszaligeti mérkőzésre, még második félidő elején is úgy tűnt, hogy a vasi gárda behúzza a győzelmet, és már Szolnokon ünnepelheti a harmadik helyet. Mindezt megcáfolva Dragan Alekszics riadót fújt az Olaj soraiban, a rutinos bedobó vezetésével fordított a csapat. Nem is akárhogyan, hiszen öt perc alatt 21-2-re verték vendégeiket.

     Bár a végjátékban még próbálkoztak Hegedűsék, de már korántsem voltak olyan magabiztosak, mint előtte. Jöhet tehát a mindent eldöntő harmadik meccs, mint a nyolc, vagy a tizenkét évvel előtti bronzcsatában. Az 1997-98-as, valamint a 2001-2002-es bajnokságban ez a két csapat harcolt a harmadik helyért. Mindkét szezonban a Körmenden lejátszott harmadik találkozó döntött a bronzérem sorsáról, '98-ban az Olaj nyert 85-82-re, míg négy esztendő múltán a vasiak örülhettek 107-85-ös győzelmüknek. Vajon szerdán este ki fog örülni?

     A pályaválasztó körmendiek nem számíthatnak az ismét deréknyavalyával bajlódó Németh István játékára, ellenben az amerikai Mike Scott játékra jelentkezett Sabáli Balázs edzőnél.

     Az Olaj szakmai igazgatója, Pór Péter így nyilatkozott: - Szabó Péter felgyógyult betegségéből, hétfőn már edzésbe is állt a fiatal irányító. Ha már kiharcoltuk a harmadik mérkőzés lehetőségét, élnünk kell vele. Most már nem szabad spórolni az energiával, hiszen a szezon utolsó meccsét játsszuk - jelezte a szakember.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.