Archívum - Hírek

Változások előtt a piros-feketék

2010. 05. 31.

A következő bajnoki évadra egyelőre három játékos rendelkezik élő szerződéssel.
     A Szolnoki Olaj KK huszonegy esztendeje tagja az A-csoport mezőnyének, azóta szerepelt már jobban, de rosszabbul is csapat, a mostani negyedik helynél. Tóth Zoltán, a klub ügyvezető elnöke a csütörtök esti szezonzárón így nyilatkozott: - Elfogadható eredményt értünk el, de ennél jobb szereplést ígértünk. Sérülések, betegségek hátráltatták a munkát, így nehezen állt össze a társaság. Egy biztos: ennél többet és jobbat vártunk a bajnokságban és a kupában is. A jövő évad csapatának kialakításán dolgozunk, de még konkrétumokkal nem tudunk szolgálni. A napokban több személyi kérdésben is dönteni fogunk - ígérte az ügyvezető.

     Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, néhány napja a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke, a következőket mondta: - A város mindig is a kosárlabdaklub mellett állt, és ez a jövőben is így lesz. A csapat láthatóan nehezen állt össze a szezon elején. Az edzőváltás után viszont egy nagyon jó szériát produkált a társaság, de a végére megint szétesett a csapat. A maga módján mindenki tett hozzá az eredményhez, a negyedik hely egyben azt is jelenti, hogy a klub továbbra is a magyar bajnokság élmezőnyéhez tartozik. Az viszont feltűnő volt, hogy az idei mérkőzéseken - az elmúlt évekkel ellentétben -olykor foghíjas lelátók előtt játszott az együttes. Ez figyelmeztető kell, hogy legyen a következő évadra. A klub vezetői igyekeznek a legjobb feltételeket biztosítani a játékosok számára, akik ezt vegyék figyelembe, mikor a jövőjükről, a hogyan továbbról döntenek. Örömmel vennénk, ha saját nevelésű fiataljaink továbbra is nálunk folytatnák pályafutásukat.

     Bár az évzárón személyi kérdésekről nem esett szó, Szalay Ferenc utolsó mondta figyelemre méltó volt. A fiatalok közül Cseh György, Harazin Tamás, Szabó Péter és Sonyák Béla a távozás gondolatával foglalkozik. A kosarasok a több játéklehetőség miatt váltanának. A légiósok közül Barro-val tárgyal a folytatásról az Olaj KK vezetése, Aleksic és Kelley sorsa viszont bizonytalan. Báder Mártonnak, Fodor Mártonnak és Váradi Kornélnak élő szerződése van a klubbal, így ők ősztől is a piros-feketében pattogtatnak majd.

     Bár a bajnokság csak októberben indul, már augusztusban láthatunk kosárlabdát, méghozzá válogatott meccseket Szolnokon. A férfiak az angol, a bosnyák, és a macedón, míg nők a finn nemzeti csapatot látják vendégül a Tiszaligetben.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.