Archívum - Hírek

Kettős kosármeccs a Tiszaligetben

2010. 08. 07.

Az Eb-selejtezők harmadik fordulójában férfi válogatottunk Bosznia-Hercegovina, míg női nemzeti együttesünk Finnország ellen lép pályára a Tiszaligeti Sportcsarnokban.
     Az udvariasság mellett az időrend is azt diktálja, hogy előbb a hölgyek háza táján nézzünk körül, a vasárnapi első találkozót ugyanis ők vívják. Székely Norbert szövetségi kapitány nem volt könnyű helyzetben a keret összeállításakor, hiszen Fürész Emőke és Eördögh Edit visszavonult, s lemondások (Iványi Dalma, Ujhelyi Petra, Császár Andrea, Englert Orsolya) és sérülések (Vajda Anna, Németh Bernadett, Honti Kata) is gyengítették a csapatot. Az első két forduló alapján úgy tűnik, hogy a hiányzókat nem sikerült megnyugtató módon pótolni, hiszen Miskolcon Montenegró, majd Ruszéban Bulgária ellen egyaránt alulmaradt a nemzeti együttes. Különösen az előbbi vereség bosszantó, hiszen a meccs első felében tíz pont felett is vezettek a mieink, ám a montenegróiak az egykori szolnoki bedobó, Milka Bjelica vezérletével fordítottak a hajrában. A rossz kezdés ellenére a csoport leggyengébb tagjának számító finnek ellen kötelező a győzelem.

     Akárcsak a hölgyek, férfi válogatottunk szintén két vereséggel kezdte a selejtezők sorozatát, ám az erőviszonyok alapján be kell ismernünk, hogy mindkét zakó erősen a papírforma kategóriába sorolható. A britek és a macedónok elleni találkozó mégsem vehető egy kalap alá, hiszen amíg hétfőn kiválóan játszott és közel járt a bravúrhoz a magyar csapat, addig csütörtökön pillanatnyi esélye sem volt a hagyományos jugoszláv iskolát képviselő riválissal szemben.

     Nem a legjobb hír, hogy a mieink következő ellenfele, a bosnyák válogatott szintén e stílust képviseli. A kőkemény védekezésre és a távoli dobásokra tehát fel kell készülnie Mészáros-Dzunics-Sabáli edzőhármas alakulatának, a bosnyák csapat névsorára tekintve azonban hamar kiviláglik, hogy ezúttal sem lesz könnyű dolguk. A délszláv gárda minden poszton Európa-klasszis kosaras(oka)t vonultat fel. Közülük is kiemelkedik a honosított amerikai hátvéd, Henry Domercant, aki az elmúlt években több euroligás együttesben (Efes Pilsen, Olympiakosz, Montepaschi Siena) is megfordult. A kezdő ötösük tagjai mind-mind komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkező klasszisok, akik közül legutóbbi, Ukrajna elleni meccsükön főleg az erőcsatár Kenan Bajramovics (Lietuvos Rytas) és a Partizan Belgrádban nevelkedett center, Ratko Varda villogott. Magyar oldalon a bokáját fájlaló Wittmann Krisztián játéka kérdéses, az ugyancsak bokasérülés miatt a felkészülés nagy részét kihagyó csapatkapitány, Fodor Márton már bevethető.

     A női mérkőzés 16:30-kor, a férfiak összecsapása 19 órakor kezdődik, a Sport1 tévécsatorna mindkettőt élőben közvetíti. A helyszínen ismét ingyenes lesz a belépés, a kilátogató szurkolók változatlanul bekapcsolódhatnak az észak-magyarországi árvíz károsultjainak megsegítésére indított gyűjtésbe is.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.