Archívum - Hírek

Kmézics Zorán visszatér az Olajhoz

2010. 08. 27.

Fodor Márton és Horváth Ákos még pihen pár napot az Eb-selejtezők után, aztán bekapcsolódnak a felkészülésbe.
     Már csak 43 nap van hátra és indul a férfi kosárlabda-bajnokság küzdelemsorozata. A tavalyi évadban elődöntős Szolnoki Olajnál továbbra is Pór Péter szakmai igazgató irányításával készül a csapat a bajnoki rajtra, és az azt megelőző EuroChallenge-selejtező páros csatájára.

     A mieink ellenfele a ciprusi Keravnos Nicosia együttese lesz, amelyik szintén elődöntős volt hazája bajnokságában. A felek első meccsét szeptember 29-én, 18 órakor rendezik a Tiszaligetben, míg visszavágó október 6-án, 19.30-kor lesz a ciprusi fővárosban. Azt tudni kell, hogy szolnoki együttes kilenc esztendő múltán lép ki ismét a nemzetközi színtérre. A honi bajnoki és nemzetközi kupaküzdelmek mellett természetesen a Magyar Kupában is érdekeltek lesznek a piros-feketék.

     Jó hír a szurkolók számára, hogy a bérletvásárlók a csapat összes hazai és nemzetközi mérkőzését - kivéve az MK esetleges négyes döntőjét - megtekinthetik. Mint azt Tóth Zoltán, a klub ügyvezető elnöke elmondta, a bérleteket változatlan áron - 23, illetve 20 ezer forintért - fogják árusítani. Várhatóan szeptember első napjaiban lehet majd megvásárolni az éves szezonjegyeket.

     Az ügyvezető a klub szakmai stábjában történt változásról is beszámolt. Eszerint az utánpótlásnál Kmézics Zorán felel a szakmai munkáért. A szakembert nyilván nem kell bemutatni, hiszen játékosként bajnok lett, míg edzőként ezüstérmet szerzett a szolnoki csapattal.

     - Szívesen tértem vissza a klubhoz, ahol koordinátori feladatokat látok el az utánpótlásnál. Segítőmmel, Simon Nándorral együtt fogjuk kezelni az U18-as és az U20-as csapatokat. Az NB II-ben szereplő Főiskola-Olaj gárdáját pedig Rezák László irányítja. Nagyon sok fiatal, ügyes gyerek szerepel ezekben a csapatokban. Nekünk az lesz a dolgunk, hogy minél több fiatalt neveljünk ki a felnőtt csapat számára — mondta Zorán.

     A jövő héten már felkészülési tornán szerepel majd az Olaj KK. Nagyváradon az egykori szolnoki kedvenc, Antonio Alexe emlékére kiírt kupán vesz részt a társaság szeptember 2-4. között. A három mérkőzésen nem fog játszani Horváth Ákos és Fodor Márton, akik az Eb-selejtezők után szeptember elsejéig jól megérdemelt pihenőjüket töltik. Ezt követően egyéni edzésprogram alapján Szolnokon készülnek, és szeptember 6-án csatlakoznak társaikhoz.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.