Archívum - Hírek

Nyeretlenül zárta az Olaj KK a nagyváradi Antonio Alexe-emléktornát

2010. 09. 06.

Obie Trotter mindegyik meccsen remekül játszott, ő lett a legértékesebb játékos (MVP).
     Nyeretlenül zárta az Olaj KK a nagyváradi Antonio Alexe-emléktornát, miután a harmadik játéknapon 75-69-es vereséget szenvedett a házigazda CSM Oradea alakulatától. Az első két mérkőzésen mutatottnál lényegesen hatékonyabb dobóteljesítménnyel egészen az utolsó percekig volt esélyük a győzelemre. A végjáték a vendéglátóknak sikerült jobban, akik ezzel a sikerrel megnyerték a négycsapatos felkészülési viadalt.

     A piros-feketék közül Obadiah Trotter mindhárom összecsapáson ponterősen játszott, valamint az előkészítésből is oroszlánrészt vállalt, így megérdemelten lett a torna legértékesebb játékosa (MVP).

     Pór Péter szakmai igazgató eképpen összegezte a Nagyváradon megvívott három mérkőzés tapasztalatait: - A hosszú alapozási időszak után most játszottunk először "éles" mérkőzéseket, ezért nem lehetett más célunk, mint hogy játékba lendüljünk, felvegyük a meccsritmust. Mindhárom találkozón nagyon rossz százalékkal dobtunk, voltak azonban olyan időszakok, amikor már hasonlított a játékunk az általam elképzelthez. Napról napra jobb teljesítményt nyújtott a csapat, egyre többet láttam viszont a labdás edzéseinken gyakoroltakból. Romániában körülbelül két héttel hamarabb indul a szezon, mint nálunk, ezért természetes volt, hogy az ellenfelek előrébb járnak a felkészülésben. Az sem mellékes, hogy a román bajnokságban csapatonként öt légióst lehet szerepeltetni, ez azonban javunkra is válhat, hiszen színvonalas tornán, erős ellenfelekkel játszhattunk.

     A piros-feketék felkészülése hétfőtől szerdáig edzésekkel folytatódik, majd csütörtökön a csehországi Pardubicére utazik az együttes, ahol nemzetközi szinten ismert riválisok társaságában vesz részt újabb tornán. Pénteken a német Skyliners Frankfurt, szombaton a vendéglátó BK Pardubice, vasárnap pedig az osztrák Klosterneuburg ellen játszik az Olaj. E mérkőzéseken várhatóan már a két válogatott csapattag, a társakhoz hétfőn csatlakozó Fodor Márton és Horváth Ákos is pályára lép.

szeptember 2. csütörtök:
CSU ATLASIB Sibiu (román) - Szolnoki Olaj KK 71-64 (17-11, 21-17, 14-19, 19-17)
OLAJ KK: Trotter 23/6, Vesztergom 2, Alekszics 1, Trepák 12/3, Báder 10.
Csere: Szabó P. 9, Grebenár 2, Longin 5. Szakmai Igazgató: Pór Péter.

szeptember 3. péntek
BC Mures (román) - Szolnoki Olaj KK 66-61 (21-18, 10-12, 22-12, 13-19)
OLAJ KK: Szabó P. 6/6, Trotter 24/9, Vesztergom 2, Trepák 10, Báder 9.
Csere: Grebenár, Longin 10, Gaál, Nagy B. Szakmai Igazgató: Pór Péter.

szeptember 4. szombat
CSM Oradea (román) Szolnoki Olaj KK 75-69 (20-24, 18-18, 21-15, 16-12)
OLAJ KK: Trotter 25/12, Vesztergom 8/6, Longin 11/3, Trepák 7/3, Báder 9.
Csere: Szögi 6, Grebenár 3. Szakmai Igazgató: Pór Péter.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.