Archívum - Hírek

Újabb nívós tornán az Olaj

2010. 09. 09.

A múlt heti nagyváradi tornát követően péntektől vasárnapig egy újabb, rangos nemzetközi felkészülési mérkőzéssorozaton vesz részt a Szolnoki Olaj kosárcsapata.
     A szurkolók számára fontos információ, hogy tovább tart a bérletek árusítása. Az éves belépők megváltására munkanapokon 7-15 óráig, a Tiszaligeti Sportcsarnok második emeletén lévő klubirodában nyílik lehetőség. A bérletek ára nem változott, továbbra is 23, illetve 20 ezer forintért kaphatók. Az elmúlt szezonban bérlettel rendelkező drukkerek helyét szeptember 17-ig fenntartják, majd 20-tól bárki számára szabad lesz a vásár.

     A mieink első vetélytársa a német bajnokság legutóbbi pontvadászatában hetedik frankfurti csapat lesz a pardubicei tornán. A Majna-parti alakulat egykoron szebb napokat is látott, hiszen hét esztendeje még az Euroligában indult. Két éve az EuroChallange-re nevezett, akkor csoportja harmadik helyén végzett, így nem jutott a nyolcaddöntőbe. Jelenlegi keretükben öt amerikai vendégjátékos is szerepel. Mellettük ismert kosaras a finn erőcsatár, Kimmo Muurinen, aki két éve hazája válogatottjának egyik legjobbja volt a mieink elleni Eb-selejtezőkön.

     A szombati folytatásban a vendéglátók együttesével szemben lépnek pályára a szolnokiak. Tegyük hozzá, hogy a nyugat-csehországi város sportja elsősorban nem a kosárlabdázókról, hanem az évente megrendezendő lóversenyről, valamint a jégkorongcsapatukról szól. Az más kérdés, hogy kosarasaik hazájuk bajnokságában nem végeztek rosszul, a negyedik helyen zártak a múlt szezonban. Jó néhány válogatott játékosuk is van, mint Marek és Bohacik, akik a tavalyi magyarok elleni Eb-pótselejtezőkön is szerepeltek. Nyilván a hazai rendezésű tornán mindent elkövetnek majd a jó szereplés érdekében.

     A mieink vasárnap az osztrák Klosterneuburg ellen zárják a tornát. A felek a kilencvenes években, a néhai Szuperligában többször is összemérték erejüket, és rendre nagy meccseket vívtak egymással. Nyilván most sem lesz ez másképp. Bár az osztrák kosarasaik nem nagy tudásúak, ellenben az amerikai, a kanadai, a horvát és a bosnyák kosarasok jó erőt képviselnek. Velük is egy jó mérkőzést játszhatnak Báder Mártonék.

     A szolnokiak már csütörtökön reggel útra keltek, és este már edzettek is az Elba-parti városban. Nem tarthatott az utazó kerettel Fodor Márton, akinek a napokban meghúzódott a combhajlító izma, ezért pihenőre van szüksége a válogatott játékosnak. Mellette Ivory Clark, Dragan Alekszics és Vesztergom Zsolt is húzódással bajlódott a napokban, ők azonban hadra foghatóak lesznek a három napos megméretésen.

     A nagyváradi Antonio Alexe-emléktorna három mérkőzésén szerepet kapott Branimir Longin teljesítménye nem győzte meg az Olaj KK vezetőit, így a horvát kosaras nem kapott szerződést a Tiszaligetben. A szakvezetők bedobó posztra tovább keresik a megfelelő játékost, az újabb kiszemelt a 25 éves, 197 cm magas, szintén horvát állampolgárságú Veljko Budimir. Budimir legutóbb a hazája élvonalában ötödik KK Zabok együttesében 32 mérkőzésen jutott szóhoz, amelyeken átlagosan 23 perc alatt 10,7 pontot szerzett. Egy évvel korábban az ugyancsak horvát A-ligás Slavonski Brod színeiben pattogtatott, meccsenként 21 perc alatt 8,5 pontos átlaggal.

     - A múlt héten is erős állományú, jó csapatokkal találkoztunk, ezúttal is neves ellenfelek várnak ránk. Nyilván a mérkőzéseken azt szeretném viszontlátni, amit az edzéseken gyakoroltunk. Jó meccseket akarunk játszani soros vetélytársainkkal - jelezte Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.