Archívum - Hírek

Erős ellenfelek, javuló játék

2010. 09. 13.

Pór Péter szakmai igazgató szerint Nagyvárad után a pardubicei tornán is meccsről meccsre lépett előre a csapat.
     Hétfőn kora hajnalban futott be az Olaj KK kosarasait szállító autóbusz Szolnokra. A csapat a csehországi Pardubicén megrendezett nemzetközi felkészülési tornáról tért haza, ahol a harmadik helyen végzett.

     Pór Péter szakmai igazgatóval a három mérkőzés tapasztalatairól beszélgettünk.

     - Ahogy vártuk, erős állományú, jó csapatokkal találkoztunk a csehországi városban - kezdte a szakember. - Első ellenfelünk az a Frankfurt volt, amelyik hazája bajnokságában az alapszakaszbeli hatodik hely után ezüstérmet szerzett. Nem kevesebb mint hét légióssal álltak fel ellenünk. Lehet mondani, hogy különösen az első félidőben játszottunk jól ellenük, a szünet után főleg fejben fáradtunk el, így is csak hat ponttal kaptunk ki tőlük. Mindezt úgy, hogy a húzódással bajlódó Fodor Marci nem tarthatott velünk, Horváth Ákos és Ivory Clark mindössze két napot tudott együtt edzeni a társakkal, Vesztergom Zsolt pedig a találkozó közben meghúzódott. Ezért a későbbiekben már nem is léphetett pályára a bedobó. A házigazdák együttese ellen szintén az első húsz percben játszottunk jól. A fordulás után már a kelleténél többet hibáztunk, sok volt az eladott labda. Mindkét vetélytársunk agresszíven, folyamatosan a faulthatáron védekezett. Állítom, a magyar bajnokságban egyik ellenfelünk sem védekezik olyan jó lábmunkával és olyan keményen, mint az utóbbi két csapat. Az osztrák gárdát sem lehetett leírni, hiszen hat légióst vetettek be a tornán. Velük szemben a második félidőben nyújtottunk jobb teljesítményt. Akkor már odafigyeltünk a védekezésre, nem is volt kétséges a győzelmünk.

     Megkérdeztük a szakembert, hogy a tornán tesztelt Veljko Budimir milyen benyomást tett rá.

     - A horvát játékos két napot dolgozott velünk a múlt héten. Folyamatosan, meccsről-meccsre lendült játékba a tornán. Igazi csapatember, és a harmadik meccsen már ponterősnek is bizonyult. A hétvégi Göcsej Kupát követően döntünk a sorsáról - mondta Pór Péter.

     Csütörtöktől vasárnapig tartanak majd Zalaegerszegen a Göcsej Kupa küzdelmei, melyre az Olaj KK is meghívást kapott. A mieink a B csoportban csütörtökön (20:30 óra) az USA Select Basketball, pénteken (18:45) a Körmend, szombaton (17:00) a Sopron ellen, míg vasárnap a helyosztón lépnek pályára.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.