Archívum - Hírek

A kupa főpróbája következik

2010. 09. 22.

Végre hazai pályán szerepel az Olaj KK, amely újabb erős ellenféllel, az Európa-hírű szerb Crvena Zvezdával találkozik a Tiszaligetben.
     Azt nem lehet állítani, hogy gyenge csapatokkal találkoztak a szolnokiak a felkészülés során. A nagyváradi tornán, a többnyire öt légióssal megspékelt román csapatokkal, Pardubicén pedig a hazaiak mellett a német Frankfurttal és az osztrák Klosterneuburggal mérkőztek Báder Mártonék. Az elmúlt hétvégi Göcsej Kupán a honi bajnokság legutóbbi évadának elődöntősei is az indulók között voltak. Közülük bronzérmes Körmendet és a címvédő Zalaegerszeget egyaránt legyőzte az Olaj.

     A várhatóan október 11-re tolódó bajnoki rajtot, valamint a jövő szerdai, Keravnos Nicosia ellen vívandó Eurochallenge-párharcot megelőző utolsó felkészülési mérkőzését játssza a csapat az Európa-hírű szerb Crvena Zvezda ellen. A belgrádi piros-fehérek az egyik legnagyobb múltú és legnépszerűbb klubnak számítanak déli szomszédunknál. Az egykori Jugoszláviában tizenöt alkalommal szereztek bajnoki címet. A szerb bajnokságban 2007-ben, illetve 2009-ben egyaránt a második helyen végeztek. Az elmúlt évadban az elődöntőben kikaptak az ősi ellenfél Partizán csapatától, míg a bronzcsatát a Radnicskivel szemben veszítették el. Emellett az Adria Ligában a kilencedik helyen zártak, a FIBA által szervezett Európa Kupában pedig nem jutottak be a legjobb 16 közé. Többi szerb gárdához hasonlóan csak egy-két légióst szerepeltetnek, állományuk leginkább - gyakran saját nevelésű - fiatalokra épül. A szezon végén igyekeznek legjobbjaikat értékesíteni a gazdag nyugat-európai és tengerentúli kluboknak. Példaként a mindössze 22 éves, de már válogatott Nemanja Bjelica épp a közelmúltban fogadta el a spanyol Caja Laboral csapatának ötéves ajánlatát.

     Az Olajnál nagy a készülődés az elkövetkező időszak feladataira. Pór Péter szakmai igazgató arról is beszámolt, hogy a sérüléssel bajlódó Fodor Mártonra, Trepák Zoltánra és Vesztergom Zsoltra továbbra sem számíthatnak. - Az előkészületek során igyekeztünk erős csapatokkal megmérkőzni. Közéjük tartozik a Zvezda is, szeretnénk velük is egy jó mérkőzést játszani. A kupa főpróbájának tekintjük ezt az összecsapást - jelezte a szakember.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.