Archívum - Hírek

Sztojan Ivkovics: - Nyílt meccseket várok a párharcban

2010. 09. 29.

"Győzelem vagy halál" - a Kecskemét szakvezetője szerint a Keravnos ellen ezzel a hozzállással kell harcolnia az Olajnak a továbbjutásért.
     A magyar kosárlabda egyik legismertebb figurája Sztojan Ivkovics. Az egykori Jugoszláviában is a jegyzett játékosok közé tartozott, mígnem 1992 nyarán Szabadkáról az Olajbányászhoz szerződött. A Szolnokon eltöltött hat évad alatt sok szép sikert ért el a piros-feketékkel, többek között két bajnoki ezüstérem, valamint három Magyar Kupa-ezüstérem részese volt. Játékosként bajnoki címet azonban a Kaposvár színeiben szerzett. Négy éve már, hogy az edzői hivatást választotta. Két éve Magyar Kupa-győzelmet bajnoki ezüstérmet szerzett a pécsi csapattal. Szövetségi kapitányként - segítője Pór Péter volt - pedig benn tartotta a magyar válogatottat az európai felsőházban. Tavaly nyár óta pedig a Kecskeméten irányítja a szakmai munkát.

     A 44 esztendős szakember a Keravnos elleni meccs esélyeiről nyilatkozott.

     - Nyílt meccseket várok a párharcban - kezdte Sztojan. - A papírforma és a kupamúlt a ciprusi csapat sikerét ígéri. Kemény kosárlabdát játszó, szervezett, erős állományú együttes a Keravnos. Mindez nem azt jelenti, hogy legyőzhetetlen, a sport azért is szép, mert nincsenek lefutott párharcok. A Szolnok jól formálódik, láttam a Zvezda elleni derbijüket. Vannak egyéniségeik, akik egyben kiváló csapatemberek is. Kár, hogy van két sérültjük. Ezért is adtuk kölcsön Csorvási Milánt, megtiszteltetés számunkra, hogy egy kecskeméti kosaras segíthet a szolnoki csapaton. Mindez egyben az összefogást is jelzi a magyar kosárlabdában. "Győzelem vagy halál" - ezzel a hozzáállással kell harcolnia az Olajnak a továbbjutásért - mondta Ivkovics.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.