Archívum - Hírek

Nem lesz sétagalopp

2010. 10. 06.

Kilenc esztendő múltán szerepelhet ismét egy európai kupasorozat csoportkörében az Olaj KK, amennyiben a Keravnos Nicosia elleni párharc visszavágóján megőrzi az első meccsen megszerzett előnyét.
     Az Eurochallenge selejtezőjének odavágóján az Olaj 23 pontos győzelmet aratott a Keravnos Nicosia felett, mellyel hatalmas lépést tett a csoportkörbe jutás felé. A párharc visszavágóját magyar idő szerint szerda este fél hétkor rendezik a ciprusi fővárosban.

     A statisztikusok kedvéért: egy hete 75-52-re nyert az Olaj, amely a második félidőben mindössze 21 pontot kapott nálánál jóval nagyobb nemzetközi rutinnal rendelkező vetélytársától. Tudni kell, hogy ciprusi gárda az elmúlt két évtizedben csupán két esztendőben hiányzott a nemzetközi színtérről. Ellenben a szolnoki csapat utoljára kilenc éve szerepelt a nemzetközi kupában. Szerencsére Pór Péter szakmai igazgató együttese jó dobóformát árult el, hiszen a mezőnyből 48,3 százalékkal célozta vendégei kosarát, míg a ciprusiak csak 32,2 százalékkal szórtak. A lepattanó csatát is magabiztosan 44:27-re nyerte az Olaj. Ez utóbbi két tényező nagyon sokat segített a győzelem kiharcolásában. A visszavágó azonban még hátra van, ami nem ígérkezik, sétagaloppnak az Olaj számára. Márcsak azért sem, mert a hírek szerint egy alaposan feltüzelt Keravnos vár az Olajra. Nem csak Ioannou Memos edző, hanem a tulajdonosok is elégedetlenek voltak csapatuk teljesítményével. Cummingsék pedig edzőjük, főnökeik és közönségük előtt kívánják bizonyítani, hogy jóval többet tudnak annál, mint amit a Tiszaligetben produkáltak. Abszolút nem tartják lehetetlenek, hogy ledolgozzák 23 pontos hátrányukat, és elmúlt évadhoz hasonlóan kiharcolják a csoportkörbe jutást. Mindehhez minden bizonnyal az Olajnak is lesz egy-két szava.

     - Nem szabad azzal foglalkoznunk, hogy 23 pontos előnnyel lépünk pályára - kezdte Pór Péter, a mieink szakmai igazgatója. - Ha ráülünk az eredményre az könnyen megbosszulhatja magát. Ugyanolyan jó védekezést kell produkálnunk, mint a Tiszaligetben. Sajnos Báder Marci játéka kérdéses, centerünk ütést kapott a csípőjére az odavágón, azóta edzeni sem tudott. Természetesen velünk tart ő is, vele vagy nélküle is ki akarjuk harcolni a továbbjutást - hangsúlyozta a szakember a kedd reggeli indulás előtt.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.