Archívum - Hírek

Magabiztosan jutott tovább az Olaj Cipruson, az EuroChallenge kupában

2010. 10. 06.

Keravnos Nicosia - Szolnoki Olaj KK 56-67 (18-23, 19-15, 10-15, 9-14)
EuroChallenge-Kupa, Selejtező, visszavágó

Nicosia, 300 néző. V.: Branislav Mrdak (szerb), Anton Makhlin (orosz), Piotr Pastusiak (lengyel)
KERAVNOS: CUMMINGS 10/3, Pilavas 2, Fells 10, Triszokkasz, Roundy 7.
Csere: Razis, Pekovics 2, Milosevic 7, JOHNSON 12, Karidasz 6, Papadopulosz. Edző: Memosz Ioannou.
SZOLNOK: TROTTER 13/3, HORVÁTH Á. 10/6, Budimir 6, CLARK 7/3, BÁDER 25.
Csere: Fodor M., Csorvási 2, Grebenár, Szabó P. 4. Szakmai igazgató: Pór Péter.
Az eredmény alakulása: 3. p.: 1–7. 6. p.: 5–15. 8. p.: 12–19. 13. p.: 24–23. 17. p.: 37–28. 19. p.: 37–38. 24. p.: 39–47. 29. p.: 43–51. 33. p.: 50–55. 36. p.: 53–59. 38. p.: 54–65.
Kipontozódott: Grebenár a 38. percben.

A Szolnok kettős győzelemmel, 142–108-as összesítéssel jutott tovább.

     A piros-fekete legénység kedden délután érkezett meg Nicosiába, ahol Pór Péter szakmai igazgató este már edzést is vezényelt a fiúknak. Közülük Báder Márton csípőproblémái miatt csak könnyebb mozgást végzett. Szerdán délelőtt úgynevezett mocorgást tartott a szakember, magyarán a bemelegítést követően laza dobóedzést vezényelt a társaságnak. Közben dr. Ladoniczky Zoltán csapatorvos és Szabó Zoltán masszőr munkája eredményeként Báder is közölte, vállalja a játékot. Az együttes a kezdés előtt másfél órával futott be a meccs helyszínéül szolgáló Strovolos Indoor Arenába, ami közel sem éri el a tiszaligeti létesítmény színvonalát. Egy könnyű szerkezetes, palatetős épületről van szó, ami körülbelül 1000 néző befogadására alkalmas. A palánkok mögött nyolc darab légkondicionáló berendezés fújta a hűvös levegőt, mindössze másfél méterre az alapvonalaktól. Az más kérdés, hogy mindezek nélkül elviselhetetlen lett volna a hőség, hiszen az összecsapás napján a szabadban még este is 30 fok körül mozgott a hőmérséklet. Meglepetésre kevés néző előtt kezdődött a visszavágó, szerencsére a mintegy 400 szurkoló között legalább ötven magyar drukkert is találtunk, akik a közeli tengerpartról ruccantak át a piros-feketéknek szurkolni.

     Magabiztosan kezdett az Olaj, Horváth és Báder kosaraival hat perc alatt tíz pont előnyt szerzett, 7-17. A meglehetősen kevés néző azt látta, hogy a mieink okosan és főként ponterősen kosárlabdáznak. Az első negyed végén azonban Karidas vette át az irányítást a ciprusiaknál, aki jól mozgatta társait. Ekkor visszesett az Olaj játéka, az eladott labdáknak és a pontatlan dobásoknak köszönhetően képtelenek voltak pontokat szerezni játékosaink.

     Sőt a második negyed elején Johnson közeli találataival először vezettek a házigazdák, 24-23. A legjobbkor jött Trotter triplája, de ez sem törte le a hazaiakat, akik tovább növelték előnyüket, a tizenhetedik perc végén már 37-29 volt az állás. Szerencsére még idejében összekapta magát az Olaj, Horváth egy-egy triplát és duplát szórt, majd Trotter ziccerét Báder horga követte, 37-38.

     A szünet után felváltva estek a pontok, Trotter betörését Clark hármasa és a remeklő Báder zsákolása követte. A biztos vezetés nem csak a pontos támadásoknak, hanem a szigorú védekezésnek is köszönhető, a hazaiak pedig csak szenvedtek a mieink szorításában. Az Olaj a harmadik negyed végére további hat ponttal növelte a Szolnokon megszerzett 23 pontos előnyét.

     A záró játékrész elején alig esett kosár, ami a vendégek malmára hajtotta a vizet. Aztán a hajrában a mieink rátettek még egy lapáttal és bebiztosították idegenbeli győzelmüket, valamint magabiztos továbbjutásukat. A mérkőzés végén a magyar szurkolók elékenelték a Himnuszt és nagy ünneplésben részestítették az együttest.

     A csoportmérkőzéseken az Olaj az orosz BC Nizsnij Novgorod és Szpartak Szentpétervár, valamint a francia Gravelines csapatával találkozik majd.

Memos Ioannou: Gratulálok a Szolnoknak a mutatott játékához, ugyanakkor a továbbjutás már az első meccsen eldőlt. A ma esti mérkőzés elején próbáltunk jobban játszani, de ez nem sikerült, noha a folytatásban 9 pontos előnyre tettünk szert. Ugyanakkor ezt nem tudtuk tartósan megőrizni, mert ingadozó játékunknak köszönhetően a Szolnok újból visszavette a vezetést. Ennek oka, játékosaink pszichés állapota volt. Sok szerencsét kívánok a Szolnoknak a csoportmérkőzésekhez.

Miladin Pekovic: Gratulálok a Szolnoknak a mutatott játékhoz és a továbbjutáshoz. Bármely csapatnak nehéz ledolgozni egy ilyen nagy pontkülönbségű első mérkőzést. Próbáltunk néhány dolgon változtatni az elmúlt héten. Igyekeztünk keményebben játszani, jobban alkalmazni a pick and roll-t, illetve követni edzőnk utasításait. A magyar együttes nagyon erős csapat, nagyon jól és szilárdan védekeztek. Megpróbáltuk az első vesztes mérkőzés hibáit kijavítani, de csak a második negyedben értünk el sikert. Még egyszer gratulálok a magyar csapatnak és sok sikert kívánok a csoportmérkőzésekhez.

Pór Péter: Köszönjük a gratulációkat a Keravnos edzőjének és játékosának. Tudtuk, hogy az első mérkőzésen elért nagy különbségű győzelem fontos volt számunkra. Mondtam a játékosaimnak, hogy nagyon erősen kell kezdenünk és nem engedhetjük meg a Keravnos-nak, hogy elkapja a ritmust. Ezt sikerült elérnünk, de a második negyedben ellenfelünk átvette a mérkőzés irányítását. Ezután feljavult a játékunk, köszönhetően a jó védekezésünknek majd ismét visszavettük a vezetést, ami a mérkőzés megnyerését eredményezte.

Báder Márton: Úgy játszottunk, ahogy azt az edzőnk kérte. Mentálisan erősek vagyunk, keményen edzünk és nagyon profi játékosaink vannak. A védekezésünk folyamatosan javul, ami játékunk erős pontja. A győztes meccseinket védekezésünknek köszönhetjük.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.