Archívum - Hírek

Ákos bízik a jó eredményben

2010. 10. 10.

A válogatott Eb selejtezőin és az Eurochallenge nevű nemzetközi kupasorozatban egyaránt jó teljesítményt nyújtott Horváth Ákos, aki a Atomerőmű SE csapatából nyáron igazolt az Olaj állományába.
     Ákos az elmúlt években Sopronban, Székesfehérváron, Kecskeméten, legutoljára pedig Pakson pattogtatott, szeptembertől pedig már szolnoki színekben szerepel. A felsorolásból úgy tűnik, hogy a közelmúltban rendesen váltogatta a klubokat, most pedig a Tiszaligetben kötött ki. Hogy is van ez? - kérdeztük a válogatott játékost útban Ciprusról hazafelé.

     - Pedig nem vagyok egy vándormadár típus - kezdte a beszélgetést a 29 esztendős kosaras - Ahol jól érzem magam, ott akár tíz évet is eljátszanék. Szolnokon kétéves szerződést kötöttem a klub vezetőivel, akik minden szinten korrekt feltételeket kínáltak. Az az igazság, hogy a szolnoki vezérkarral évek óta kerülgettük egymást, de csak most jött össze a szerződés. Az is motiváló tényező volt számomra, hogy a feleségem, Petra szolnoki lány, tulajdonképpen hazajöttünk a megyeszékhelyre. Arról nem beszélve, hogy jó a magyar mag az Olajnál, a két Marci, Báder és Fodor, valamint Trepák Zoli egyaránt kiváló játékosok, már régóta szerettem volna velük egy csapatban játszani.

     - Honnan indult a pályafutása?

     - Talán sokan nem is tudják, hogy 18 esztendős koromig csupán heti két alkalommal kosárlabdáztam a dunakeszi gimnázium csapatában. Közben atletizáltam, tízpróbában korosztályos magyar bajnoki címet szereztem. Biztos nem voltam ügyetlen a kosárlabdával sem, mert később játszottam a Gödi SE gárdájában. Mígnem apám elvitt a Honvédba. A fővárosiaknál az ifiben játszottam, közben megkaptam a technikai képzést, amit a MAFC csapatánál Zsoldos András még tovább fejlesztett. Sokat tanultam tőle, ráadásul rengeteget játszhattam, volt olyan hétvége, hogy három meccsen is pályára léphettem. Ezután Sopronban, Kecskeméten, az Albacompban és Pakson is szerepeltem. A várt nagy sikerek azonban elmaradtak. Az Albánál abban az időben a külföldieket favorizálták, ezért Kámán Tomival kevesebb lehetőséget kaptunk, mint a légiósok. Kecskeméten nem volt rossz a statisztikám, a negyeddöntőről azonban rendre lemaradtunk. Talán az volt a baj, hogy Zsoldos Bandinál túlságosan is ellenőrzött volt a játékunk. Pakson pedig a szezon közben belefutottunk egy edzőváltásba.

     - Mi volt a baj az atomvárosban?

     - Nagyon jól kezdtük a szezont, majd túlságosan is sokat edzettünk Dzunics mesterrel. A vereségek után pedig fejben is szétestünk. Horváth Imre másképp dolgozott velünk, azt gondolom, hogy a döntőbe jutás már szép eredménynek volt mondható.

     - Szolnokon mi lenne az igazán szép eredmény?

     - Egyértelmű, hogy bajnokságot és kupát is akarunk nyerni. A nemzetközi porondon is szeretnénk minél tovább menetelni. A Keravnos ellen is bebizonyítottuk, hogy nem mindig a pénz számít. Hiába gazdálkodnak kétszer akkora összegből mint mi, csapatunk nagyon motiváltan és jobban játszott náluk. A magyar mag mellett a külföldiek is jó kosarasok, ők is akarják a sikert. Ebből a felállásból pedig nagyon jó eredmények születhetnek - nyilatkozta Horváth Ákos.

Névjegy
Név: Horváth Ákos
Született: 1981.03.04.
Magasság: 194 cm
Súly: 97 kg
Poszt: 2-3

Statisztika 2009-10.
Alapszakasz: 17,5 (dobott pont), 18,3 (IBM- pont).
Rájátszás: 13 (dobott pont), 14,9 (IBM-pont).
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.