Archívum - Hírek

Más ez a csapat, mint a tavalyi volt!

2010. 10. 12.

A sikeres kupabemutatkozást követően a honi bajnokságban is megkezdi szereplését az Olaj KK. Ma este hat órakor a Pécs gárdáját fogadják a piros-feketék a tiszaligeti arénában.
     A kétszeres magyar bajnok és Magyar Kupa-győztes szolnoki csapat soraiba Horváth Ákos (Atomerőmű SE) és Trepák Zoltán (ZTE) személyében válogatott játékosok érkeztek a nyáron. Gaál Róbert pedig Salgótarjánból tért vissza, mert a szezon végén lejárt a kölcsönadási szerződése. Jelenleg tíz játékos - Báder Márton, Fodor Márton, Gaál Róbert, Grebenár Péter, Horváth Ákos, Szabó Péter, Nagy Balázs, Szögi Ádám, Trepák Zoltán, Vesztergom Zsolt - alkotja a csapat magyar magját. Hozzájuk csatlakozott három légiós, közülük kettő amerikai, Ivory Clark (Atomerőmű SE) és Obadiah Trotter (Torpan Pojat), valamint a horvát Veljko Budimir (KK Zabok). Végül és nem utolsósorban szólni kell Dragan Alekszicsről is, aki ha kell, játékosként, leginkább azonban Pór Péter szakmai igazgató segítőjeként kapcsolódik be a munkába.

     A piros-fekete gárdának három fronton a honi bajnokság és a Magyar Kupa mellett az EuroChallenge nevű európai kupasorozatban kell majd helytállnia. A nemzetközi porondon jól kezdett a csapat, hiszen kettős győzelemmel búcsúztatta a ciprusi Keravnos együttesét, amely három évvel ezelőtt még a mérkőzéssorozat döntőjében volt érdekelt. A folytatásban pedig az orosz Nizsnij Novgorod és Szpartak Szentpétervár, valamint a francia Gravelines csapatával találkozik majd a szolnoki legénység. Az első meccset november 16-án Szentpéterváron, míg az utolsót december 21-én Dunkerque-ben játsszák Fodor Mártonék.

     Ezt azonban bajnoki mérkőzések egész sora előzi meg. Pór Péter, a klub saját nevelésű edzője 2003 decembere óta - az elmúlt évad első nyolc fordulója kivételével - irányítja a piros-feketéket. Vajon mit vár a szakember a következő évadtól?

     - Más ez a csapat, mint a tavalyi volt - kezdte a szakmai igazgató. - Jól sikerültek az igazolásaink. A magyar mag mellett úgy tűnik, hogy beválik a három külföldi játékosunk is. A felkészülésünkkel sem volt gond, Dudics Attila erőnléti edző jól dolgozott a csapattal, a fiúk is élvezték vele a munkát. A felkészülési tornák és a Keravnos ellen kupameccsek után máris kitűnt, hogy nagyon erős a csapatszellem. Volt olyan mérkőzésünk, melyen vesztett helyzetből álltunk fel, mindez bizonyítja, hogy van tartásunk. Nyilván lesznek majd nehéz periódusaink is, gondolok itt a november 16. és december 21. közötti időszakra, hiszen ekkor a hat kupameccs mellett ugyanennyi bajnoki derbi is vár ránk. Hanem jön közbe külső körülmény, akkor szép eredményt érhetünk el az előttünk álló szezonban - jelezte Pór Péter.

     A csapat kapitánya, a sokszoros válogatott Báder Márton így nyilatkozott a rajt előtt: - A nemzetközi kupában már bizonyítottuk, hogy játéktudásban és fejben is erősek vagyunk, mindezek mellett kiváló a csapatszellem sorainkban - kezdte a center. - A folytatásban jóval erősebb ellenfelekkel találkozunk, nem szabad megilletődnünk. Mindenesetre a továbbiakban sem szeretnénk csalódást okozni a Eurochallenge-ben. A bajnokságban nagy terveink vannak, de erősek lesznek a vetélytársaink is. Gondolok itt elsősorban a címvédő ZTE, az Albacomp, a Körmend, a Falco és az Atomerőmű SE csapatára, melyeknek hasonlóak a céljaik. Egy biztos: minden meccset nagyon komolyan kell vennünk, egy percig sem lazíthatunk, hiszen szponzoraink és szurkolóink egyaránt elvárják tőlünk a jó eredményeket. Kellő önbizalommal és hozzáállással szép évadot zárhatunk - hangsúlyozta a center.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.