Archívum - Hírek

Sima Olaj-siker a rajton

2010. 10. 12.

Szolnoki Olaj KK – Pécsi VSK-Pannonpower 92-77 (25-13, 16-21, 26-20, 25-23)
Férfi kosárlabda, NB I. "A", Alapszakasz, 1. forduló

Tiszaligeti Sportcsarnok, 1800 néző. Vezette: Földházi, Pozsonyi, Hegedűs.
SZOLNOK: TROTTER 20/6, HORVÁTH Á. 23/9, Budimir 7, CLARK 20/3, Trepák 8.
Csere: Fodor M. 4, Grebenár 7, Szabó P. 3/3. Szakmai igazgató: Pór Péter.
PÉCS: Glavinics 4, Kovács P. 3/3, EL-AMIN 18/9, EILINGSFELD 21/3, Gémes 6.
Csere: TÓTH N. 16, Deák 6/6, Kiss K. 3/3, Hosszú. Edző: Ivica Mavrenski.
Az eredmény alakulása: 4. p.: 14–2. 8. p.: 18–9. 14. p.: 37–20. 18. p.: 40–30. 25. p.: 50–48. 28. p.: 62–50. 35. p.: 85–68.

     "Köszönjük fiúk, ez férfi munka volt!" A szolnoki B-közép ezzel a transzparenssel köszöntötte kedvenceit a ciprusi Keravnos-sal szembeni kettős győzelem után.

     Alig több mint három perc telt el a meccsből, mikor Mavrenski edző máris időt kért, mert csapata már ekkor nyolc pontos hátrányba került a szárnyaló hazaiakkal szemben. Trotterék felépített támadások és ügyes labdaszerzések után könnyű gólokat dobtak. A folytatás is egyértelmű Olaj fölényt hozott, mert a közeli gólok mellett Horváth Ákos triplái is célba értek.

     A második negyed elején úgy tűnt, hogy hamar kiüti ellenfelét az Olaj, a Pécs azonban nem adta fel, és mínusz tizenhétről az ügyesen játszó mindössze 19 éves Eilingsfeld vezérletével a félidő végére visszajött a meccsbe.

     Sőt, a szünet után El-Amin triplájával tovább csökkent a különbség, bizony jókor jött Horváth Ákos betörése, ráadásul fautolták is a játékost, így ez az akció három pontot hozott a hazaiak konyhájára. Az ellentámadásnál Eilingsfeld zsákolása kijött a gyűrűből, a bírók azonban, a közönség elképedésére érvényesnek ítélték a kosarat. A 25. percben 50-48-as állásnál a pécsieknek labdájuk volt az egyenlítéshez, elhibázták a helyzetet, erre fel az Olaj egy 12-0-ás rohammal állva hagyta ellenfelét.

     Innentől már a hazaiak akarata érvényesült, a vendégeket megbénította Trotterék zónavédekezése, s nem volt már kérdéses a győztes kiléte. A végén a közönség Mavrenski edző magánszámán derült, aki pantomin mozdulatokkal meggyőzni hegedűs bírót, hogy Clark ellen sportszerűtlen hibát ítéljen egy faultot követően.

     A végén némi látványt is vitt a játékba az Olaj, győzelmét nem fenyegette veszély. A folytatás szombaton este Kaposváron lesz.

Pór Péter: - Jól kezdtünk, és már tizenhét ponttal is vezettünk, ám lazíttottunk, és az első félidő végére a Pécs szorossá tette a mérkőzést. A harmadik negyedben azonban volt egy jó periódusunk, és ezzel el is döntöttük a mérkőzést.

Ivica Mavrenski: - Nem úgy kezdtük, ahogy megbeszéltük, csak a második negyedben kaptuk el a jó ritmust, ám a folytatásban túl sok hibával játszottunk a hazaiak zónája ellen.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.