Archívum - Hírek

Kötelező a győzelem Somogyországban

2010. 10. 16.

Szombaton este hat órakor az új évad első idegenbeli meccsén, Kaposváron lép pályára az Olaj KK.
     A második fordulónál tartunk a küzdelmekben, a somogyiak Szombathelyen rajtoltak, ahol sima, 99-64-es vereséget szenvedtek. Annak ellenére, hogy a félidőben még 49-49-et mutatott az Aréna Savaria eredményjelzője. Az első 20 percben tehát még állta sarat a két amerikai légióssal - Josh Wilson (irányító) és Kurt Cunningham (center) - felálló vendégcsapat. A fordulást követően azonban robbantottak a falcosok, és szinte állva hagyták vetélytársukat, 50-15-re hozva a második félidőt. Nemcsak a somogyiak légiósai, hanem a magyar játékosok - Soós Gábor, Kutasi Gergely, Medve Máté és Fülöp Gábor - sem tudtak hozzátenni a játékhoz, így aztán alapos verésben részesültek a végére. Nyilván hazai meccsen, az Olaj elleni derbin kell majd bizonyítaniuk, hogy többre képesek annál, mint amit Szombathelyen, a második félidőben produkáltak.

     A mieink a Keravnosszal szembeni kupasiker után a PVSK elleni bajnoki rajtot is győzelemmel zárták. Látszólag simának tűnt az Olaj bajnoki nyitánya, hiszen 92-77 lett a végeredmény. Ám az figyelmeztető lehet a folytatásra, hogy a 14-24. perc közötti játékrészt tizenöt ponttal elbukta a szolnoki csapat. Más kérdés, hogy ezt követően Trotter-ék rátettek egy lapáttal, így a vendégeknek esélyük sem volt a győzelemre.

     - Felvételről láttuk, hogy a szombathelyi meccsük első félidejében jól mozogtak a kaposváriak - kezdte Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója. - Hazai környezetben nyilván bizonyítani akarnak. Figyelnünk kell arra, nehogy belelkesedjenek, és elkapják a fonalat, mint az elmúlt évadban, amikor csak hosszabbítás után, óriási csatában tudtuk őket legyűrni. Báder Marcira és Vesztergom Zsoltra sajnos továbbra sem számíthatunk, így a hétfőn látott csapattal utazunk a somogyi fővárosba. Veretlenül szeretnénk várni a jövő heti hazai rangadóinkat, előbb szerdán a Kecskemét, majd szombaton az Albacomp csapatát - hangsúlyozta a szakember.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2019. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.