Archívum - Hírek

Veretlenek, ha találkoznak

2010. 10. 19.

Már csak négy csapat veretlen a férfibajnokság felsőházában. Közülük kettő, az Olaj KK és a Kecskemét szerdán este hét órakor a Tiszaligeti Sportcsarnokban méri össze erejét.
     Kiegyenlített a bajnokság, ezt jelzi, hogy két forduló után csupán négy együttes, a címvédő ZTE, a Körmend, a Kecskemét, valamint az Olaj mondhatja magát százszázalékosnak. Egyikük szerda estére már biztosan nem lesz hibátlan, hiszen az Olaj és a Kecskemét egymás ellen fog játszani. Ellenben a ZTE a Salgótarjánt, míg a Körmend a Sopront fogadja.

     Az elmúlt évad alapszakaszának végén megnyugodhattak a kecskeméti szurkolók, kedvenceik ugyanis bekerültek a negyeddöntőbe. Idegeskedni azért volt okuk, mert a csapat az ezt megelőző három szezonban képtelen volt kiharcolni a legjobb nyolc közé jutást. Ezért 2009 nyarán már a csapat léte is veszélyben forgott. Szerencsére megmaradt a klub, amelyik tavaly nyáron Sztojan Ivkovicsot szerződtette szakmai igazgatónak, aki éppen bajnoki második helyet és Magyar Kupa-győzelmet szerzett a Pécsi VSK-val. A szerb mágus pedig játékosokat hozott magával a baranyai fővárosból, és sikerült bejutniuk a negyeddöntőbe, ahol megszorongatták a későbbi döntős Atomerőmű csapatát. Az idei évadot jól kezdték, hiszen előbb hazai pályán 82-75-re verték a Sopront, majd az elmúlt szombaton a forduló egyik meglepetését okozva, 78-67-re nyertek a Falco KC otthonában. Közülük az irányító Jerome LaGrange (az elmúlt évadban: Paks) 11 pontja mellett kiosztott még nyolc gólpasszt is Szombathelyen. A válogatott hátvéd, Wittmann Krisztián 22 ponttal, hat gólpasszal, míg a horvát bedobó Ivan Siriscsevics 16 ponttal - 67 százalékos mezőnymutatóval - vétette magát észre. A győzelemhez persze kellettek a jól játszó társak, mint a horvát Hrvoje Orsulics, Dénes Gábor, Bencze Zoltán, valamint a Keravnos ellen az Olajban is megfordult Csorvási Milán. A két győzelem jól hangzik, de Ivkovics mindenki óva int.

     - Velünk kapcsolatban egyelőre mindenkinek a földön kell járnia, mivel nagyon messze van még a vége. A bajnokság neheze még hátravan, s ha kicsit rosszabbul megy majd, akkor sem kell kétségbe esni - mondta a klub honlapján a kecskeméti szakvezető. Az Olajnál jó hangulat, hiszen a csapat a Keravnos elleni kupameccsek után a bajnokságban szintén jól, két biztos győzelemmel rajtolt. Mostantól azonban rangadók várnak a piros-feketékre, közülük az első a szerdai, Kecskemét elleni derbi lesz.

     Pór Péter szakmai igazgató így nyilatkozott: - Vesztergom Zsolti már a keretben lesz, míg Báder Marci játéka továbbra is bizonytalan. Jó csapat a Kecskemét, nehéz ellenfélnek ígérkezik. A magyar és külföldi játékosaik nemcsak jól, hanem hasznosan is játszanak. Igazi csapatot alkotnak. Nekünk azonban a saját játékunkat kell játszanunk. Egyértelmű, hogy nyernünk kell hazai környezetben - hangsúlyozta a szakember.

     A rangadó 19 órakor kezdődik. Mivel a juniorok meccsét elhalasztották, ezért a pénztárt 17:30-kor, míg a csarnokot 18 órakor nyitják ki.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.