Archívum - Hírek

Kijózanító pofon

2010. 10. 20.

Szolnoki Olaj KK - Kecskeméti KSE 74-77 (14-21, 19-15, 9-18, 32-23)
Férfi kosárlabda, NB I. "A", Alapszakasz, 3. forduló

Tiszaligeti Sportcsarnok, 1800 néző. V: Pálla, Benczur, Szilas.
SZOLNOK: TROTTER 21/3, Horváth Á. 6/3, Budimir 9/6, CLARK 31/15, Trepák 4.
Csere: Fodor M., Grebenár 3. Szakmai igazgató: Pór Péter. Edző: Dragan Alekszics.
KECSKEMÉT: WITTMANN 16/9, LAGRANGE 20/3, Dénes 3/3, ORSULICS 14/6, Bencze 4.
Csere: Siriscsevics 6/6, Csorvási 10, Lakatos 4, Cseh Gy. Szakmai igazgató: Sztojan Ivkovics.
Az eredmény alakulása, 3. p.: 3-7, 6. p.: 10-16, 9. p.: 11-18, 12. p.: 19-24, 15. p.: 23-29, 18. p.: 30-34, 23. p.: 36-40, 27. p.: 38-45, 32. p.: 47-56, 35. p.: 52-65, 38. p.: 62-71, 40. p.: 72-74.

     Ha Sztojan Ivkovics akárcsak egyszerű nézőként visszatér a Tiszaligetbe, már az is felkelti a szurkolók figyelmét. Az egykori kiváló centerből lett szakvezető ráadásul most nem csak ellenfélnézőben érkezett, hanem a Kecskemét szakvezetőjeként tevékeny részese lehetett a csatának. Annak az összecsapásnak, amelynek a két város közelsége mellett különleges pikantériát kölcsönzött az a tény is, hogy mindkét együttes két győzelemmel tudta le az első két fordulót.

     Néhány napja tragikus hirtelenséggel elhunyt Lasancz Ábel, az Olaj kadett csapatának 15 éves játékosa. A kezdés előtt a jelenlévők egyperces néma felállással emlékeztek az ifjú kosarasra.

     A változatlanul sérüléssel bajlódó Báder helyén Trepák kezdett a szolnoki csapatban. Trotter hanyag eleganciával helyére küldött triplája vezette fel a meccset, Wittmann azonban nem kevésbé remek két tempóval válaszolt, majd a vendégek első sikeres távoli dobásával Dénes növelte a kecskeméti előnyt. Az első percekben az Olaj védekezését meglepően könnyen játszották át a látogatók, s mivel a másik oldalon üres helyzetekből sem sikerültek a befejezések, nyolc ponttal meglépett az Ivkovics-gárda. Sőt, az utolsó percben Siriscsevicsnek kis túlzással a parkolóból elengedett hármásával már tízes különbséggel tartottak előrébb a maroknyi vendégtábor által biztatott kecskemétiek - még jó, hogy Clark sokadik távoli kísérlete végre utat talált a gyűrűbe.

     Az első két meccsen kifogástalanul játszó amerikai erőcsatár olyannyira belejött, hogy a második negyed elején Fodor passzából tovább faragta a hátrányt. Bár Bencze egy 2+1-es kombinációval vágott vissza, majd LaGrange triplája is beesett, a piros-feketék védekezésén érződött, hogy komolyabban veszik a kecskeméti akciókat. A szokásához híven rendkívül hasznos Clark Obie Trotter személyében társat talált, így megkezdődhetett a felzárkózási hadművelet. A távoli dobásokkal azonban továbbra is hadilábon álltak a mieink, így az egyenlítés váratott magára. A gödörben lévő Olaj-szekeret LaGrange tolta meg, amikor a játékrész utolsó percében kikövetelt magának egy technikait. Viszont legalább láthattuk, hogy Ivkovics fejjel sem bánik rosszul a labdával - apró szépséghiba, hogy mindezt a pálya közepén bizonyította -, sőt azt is, hogy Trepák kosarával három pontra csökkentik hátrányukat a piros-feketék.

     A térfélcsere után Bencze elsőrangú passzából Orsulics volt eredményes, majd Trotter szolgálta ki Clarkot, aki harmadik trojkáját süllyesztette el. Az Olaj játéka ellenben továbbra is tompának tűnt, különösen igaz volt ez Horváth Ákosra, aki halálbiztosnak tűnő helyzetekben rontott. Noha a vendégek sem sziporkáztak, fegyelmezetten védekeztek, s a kötelezőket támadásban is megoldották. A mieink pedig rengeteg hibával játszottak és képtelenek voltak ritmust váltani, aminek a pályán és a leláton is egyre csak fokozódó türelmetlenség lett az eredője. Már a harmadik negyed utolsó percében jártunk, amikor Siriscsevics ismét a messzeségből talált be, míg Orsulicsnak a negyed végét jelző dudaszó pillanatában behorgolt triplája valóságos lelkifröccsel ért fel.

     A negyedik negyed elején Grebenár egy 2+1-gyel adta jelét, hogy az Olaj a komoly hátrányban sem adta fel a harcot, ám Ivkovics gyors időkéréssel rendezte a sorokat. Kívülről úgy tűnt, hogy nincs a pályán olyan vezéregyéniség, aki a hazai rohamok élére állna, így nem jutottak egyről a kettőre a piros-feketék. Bár a végjátékban a kecskemétiek is hibáztak bőségesen, annyit azért nem, hogy az ezúttal csak vergődő szolnoki csapat akár csak közel kerüljön a fordításhoz. Az utolsó percben aztán felcsillant a remény, miután az alighanem élete meccsét játszó Clark, majd Budimir is betalált hármasból, ám LaGrange a legfontosabb pillanatokban nem hibázott a büntetővonalról, így váratlan vereséget szenvedett az Olaj. A Kecskemét ezen az estén lényegesen többet tett a győzelemért, ezért teljesen megérdemelten vitte el a két pontot.

Pór Péter: - A Kecskemét ránk erőltette saját stílusát, mi pedig rosszul dobtunk távolról, ami az ellenfél behúzódó védekezése ellen vereséghez vezetett.

Sztojan Ivkovics: - Nagy csatát vívtunk a Szolnokkal, óriási fegyverténynek tartom a győzelmet. Örülök a sikernek és a sok kecskeméti szurkolónak.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.