Archívum - Hírek

Most nem szabad hibázni

2010. 10. 22.

Nincs sok idő búslakodásra a szerdai kisiklás után, hiszen alig három nap múltán a bajnoki cím másik fő várományosa, az Albacomp ellen játszik újabb rangadót az Olaj KK.
     Murphy gyakran idézett törvénye szerint ami elromolhat, az el is romlik - kísértetiesen hasonlóképp festett az Olaj játéka a Kecskemét elleni mérkőzésen. Báder Márton ugyan bemelegített, orvosi tanácsra végül nem vállalta a játékot, ami már a feldobás előtt komoly érvágást jelentett a piros-feketék számára. Hogy miért, azt sajnos hamar megtapasztaltuk, hiszen centerben Trepák Zoltán és Grebenár Péter sem tudott megfelelő stabilitást adni a csapatnak. Báder hiánya ugyan lényegesen megkönnyítette a dolgát, de ettől függetlenül illik elismerni, hogy Sztojan Ivkovics kiválóan megszervezte csapata védekezését.

     A kecskemétiek pontosan felkészültek Obie Trotter és Horváth Ákos betöréseire, mindig időben jöttek a besegítések, így a mieink csak elvétve tudtak könnyű kosarat szerezni. A védelem megbontását követő közeli dobások híján maradtak a kiosztások, majd a távoli kísérletek, ám ezeket Ivory Clark kivételével egyik hazai játékos sem volt képes elfogadható arányban értékesíteni. Az utolsó percekben hiába estek be az idő szorításában eldobott hármasok, a Kecskemét jobb csapatnak bizonyult annál, hogy 16 pontos vezetésről kiengedje kezéből a győzelmet. A sikert, amiért alaposan megdolgoztak a hírös város fiai - elég csak Orsulics, Siriscsevics, majd Wittmann extra távoli dobásaira, valamint a végig egységes és fegyelmezett védőmunkára gondolnunk.

     A mostani hétre szabott bajnoki menetrend gondoskodott róla, hogy az Olajnak ne kelljen sokat várnia a javítás lehetőségére, hiszen szombaton az Albacomp látogat a tiszaligeti arénába, amely ugyancsak komoly célokkal rajtolt a zajló pontvadászatban. Az éppen Szolnokon elbukott negyeddöntő okán az előző szezon Székesfehérváron is kudarccal ért véget, amit a kispadon és a játékoskeretben egyaránt változások követtek a nyári szünetben. A kék-fehéreket immár a vasakaratáról ismert Dzunics Braniszlav dirigálja az oldalvonal mellől, aki sorcserét hajtott végre légiósfronton.

     A fehérváriak megújult külföldi kontingensének tagjai mindhárman amerikaiak, ám amíg a bedobó Damian Hollis és az erőcsatár Tony Crocker abszolút újoncnak számít a magyar bajnokságban, addig Jonathan Jones már nem először jár hazánkban. A kiváló fizikumú center tavaly ősszel három mérkőzésen lépett pályára a Dombóvár színeiben, majd Dél-Koreába szerződött, ám ez a rövid idő elég volt számára ahhoz, hogy mély nyomokat hagyjon az Olaj-táborban. Képességei alapján ezt akár a játékával is megtehette volna, ám a piros-fekete szimpatizánsok leginkább azért emlékeznek rá, mert a dombóvári meccsen egyezményes jelzésekkel adta tudtukra róluk alkotott véleményét.

     A három amerikai mellett az augusztusi Eb-selejtezők felfedezettje, Hanga Ádám, a fontos válogatott-események helyett rossz szokásához híven ismét a pihenést választó Simon Balázs, a palánkszaggató zsákolásairól hírhedt Keller Ákos, valamint az Olajban nevelkedett Bódi Ferenc tartozik a leendő vendégek meghatározó játékosai közé. A nemzeti együttes edzőtáborában súlyos térdsérülést szenvedett, már sokadszor balszerencsés Hendlein Roland szolgálataira csak a jövő év elejétől számíthat az Albacomp. Bár látszólag szűk kerettel dolgoznak, a Dzunics-féle alapozás alighanem megfelelő erőnléti alapokat biztosított számukra a tőlük megszokott gyors kosárlabdához. Eddigi két hazai meccsüket a Nyíregyháza (86-71) és a Falco ellen (92-80) gond nélkül hozták, ám közben a mieinkénél is botrányosabb dobóteljesítménnyel kikaptak Sopronban (51-60).

     Az Olajnál igazából két tényező szükséges ahhoz, hogy a szerdaihoz hasonló kellemetlen meglepetés többet ne érje a csapatot. Az első szombaton már teljesülhet, hiszen a hírek szerint Báder ismét csatasorba áll. A másik fontos adalékot több meghatározó játékos sürgős formajavulásában látjuk, s csak bízni tudunk benne, hogy mindez már az Albacomp ellen bekövetkezik. Az érintettek remélhetőleg mindannyian átérzik az előttünk álló meccs fontosságát, mert újabb hazai botlást már nem engedhetnek meg maguknak a piros-feketék.

     Pór Péter szakmai igazgató így nyilatkozott a rangadó előtt: - Elsődleges feladatunk az lesz, hogy megakadályozzuk az Albacomp gyors indításait, amelyekből könnyű kosarakat érhetnek el. Öt-öt elleni játékra kell kényszerítenünk ellenfelünket, mivel ebben eredményesen vehetjük fel a harcot. Hazai környezetben mindenképpen meg kell nyernünk a rangadót!

     A tévés összecsapáson a Hartyáni, Györffy, Balog játékvezetői hármas fújja majd a sípot.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.