Archívum - Hírek

Nehéz összecsapás a körmendi katlanban

2010. 10. 30.

A bajnokság ötödik fordulójában ismét tévés rangadó előtt áll az Olaj KK legénysége, amely szombaton 15:45-kor Körmenden lép pályára.
     Négy kört követően már csak két csapat, a bajnoki címvédő ZTE és az elmúlt évadban bronzérmes Körmend áll veretlenül a férfi felsőház mezőnyében. A Rába-partiaknak otthon a Salgótarjánt 109-72-re, a Sopront 94-78-ra, míg idegenben a Nyíregyházát 98-91-re, a Falcót pedig 69-65-re verték. Utóbbi győzelmet a bravúrok kategóriájába lehet sorolni.

     Az elmúlt évadbeli külföldi kontingensükből senki nem maradt soraikban. A távozó légiósok helyére Bennet Davis (center), Marcus Moore (hátvéd) és Rashad Bell (erőcsatár) érkezett. Az utóbbi játékos korábban szerepelt már a ZTE és az Albacomp színeiben is, a tavalyi évadban pedig a Fülöp-szigeteken pattogtatott. Az amerikai játékosnak az első négy meccs alapján 23 pont az idei átlaga, amivel a magyar mezőny legjobb dobójának számít jelenleg.

     A magyarok közül a körmendi nevelésű Ferencz Csaba, Fodor Gergely, a sérüléséből felgyógyult Trummer Rudolf és Németh István, valamint a Szolnokon is megfordult Boldizsár Ferenc, Dávid Gergely, Sonyák Béla, mellettük a Pécsről igazolt Ruják András játékára számít leginkább Sabáli Balázs vezetőedző. A szakembert nem kell különösebben bemutatni a szurkolóknak, hiszen már három esztendeje is irányította a csapatot, mikor az Olajjal szemben elbukták a bajnoki és a kupadöntőt.

     A szolnoki együttes már pénteken délben útra kelt, este pedig edz is a körmendi arénában. Pór Péter szakmai igazgató azt mondta a piros-fekete párharc előtt: - Csapatunkban mindenki a fedélzeten, a legerősebb összeállításunkban léphetünk pályára. Láttuk különböző felvételekről a körmendiek hazai és idegenbeli meccseit. Legfőbb fegyverük már-már hagyományosan a tripladobás. Mivel most nincs klasszikus ötös centerük, szélesen játszanak, erőltetik a távoli kísérleteket, ezeket kell minél jobban levédenünk. Támadásban pedig meg kell találnunk az egyensúlyt a kinti dobások és a palánk alatti játék között - jelezte a szakember.

A várható kezdőötösök
KÖRMEND: Ruják, Moore (amerikai), Ferencz, Bell (amerikai), Davis (bahamai).
OLAJ KK: Trotter (amerikai), Horváth Á., Budimir (horvát), Clark (amerikai), Báder.
JÁTÉKVEZETŐK: Földházi T., Cziffra Cs., Török R.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.