Archívum - Hírek

Bizonyíthat a kispad

2010. 11. 03.

A bravúros körmendi győzelmet követően szerdán 19 órakor előrehozott bajnoki mérkőzésen lép pályára az Olaj KK, az ellenfél az újonc Szedeák gárdája lesz.
     A Szedeák elleni összecsapást az eredeti menetrend szerint a bajnokság 13. fordulójában, december 22-én rendeznék, ám mivel a piros-feketék egy nappal korábban még Eurochallenge-találkozón lesznek érintettek a franciaországi Dunkerque-ben, megegyeztek a látogatókkal a korábbi időpontról.

     Az újonc szegediek hét szűk esztendő után szerepelnek ismét az élvonalban, ami esetükben szó szerint értendő, hiszen legutóbb a 2002/2003-as évadban voltak A csoportosak. Az említett szezonban elért kilencedik helyezés ellenére anyagi okok miatt visszalépni kényszerültek a legmagasabb osztálytól, amelynek küzdelmeiben most NBI/B-s bajnokként vehetnek részt újra.

     Három külföldi játékosuk - a szerb Nebojsa Djukics erőcsatár, az amerikai Janou Rubin hátvéd, míg honfitársa, Bryson McKenzie center poszton bevethető - mellett rutinos magyar kosarasok alkotják a keretüket. Eddigi egyetlen győzelmüket a Pécs ellen (85-65) aratták, az Atomerőmű és a Kaposvár otthonában, valamint hazai pályán a ZTE és a Kecskemét gárdáival szemben alulmaradtak.

     Az Olajnál vasárnap rövid pihenő követte a sikeresen megvívott piros-fekete párharcot, a csapat hétfőn állt ismét munkába. Kivételt képez Báder Márton, aki sérülése miatt kihagyta a körmendi rangadó utáni foglalkozásokat. Pór Péter szakmai igazgató kérdésünkre elmondta, hogy az együttes első számú centerének játékát illetően semmiféle kockázatot nem vállalnak, ezért könnyen előfordulhat, hogy a Szedeák ellen nem lép pályára. A szakvezető hangsúlyozta: a következő meccseken – a szerdai találkozó után vasárnap a Debrecen, majd jövő szombaton a Salgótarján ellen - azoknak a játékosoknak is nagyobb szerepet szán, akik a közelmúltbeli rangadókon egyáltalán nem, vagy csak keveset játszottak.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.