Archívum - Hírek

Olaj-esély a Debrecen elleni, vasárnap esti derbin

2010. 11. 06.

A hétközi szerdai, Szeged elleni meccset követően ismét hazai pályán szerepelnek az Olaj kosarasai, akik a Debrecen csapatát fogadják vasárnap este hat órakor a Tiszaligeti Sportcsarnokban.
     A hajdúsági vendégek érdekes köröket futottak be az elmúlt években. Az évtized közepén ugyebár megszűnt a bajnoki döntőben is szereplő Vadkakasok csapata, tavaly pedig a bajnokság közben "dobta be a törülközőt" a DEKE nevű alakulat. Mindkét klub több tízmilliós adóságot hagyott hátra.

     Ennek fényében meglepetést keltett, hogy a Dombóvár visszalépését követően, nyáron a Factum Sport Debrecen rajtengedélyt kapott a bajnokságot irányító tagozattól. Igaz, mindezek fejében 20 millió forintos óvadékot tettek le a debreceni klub vezetői. Mint ahogy várható volt, nem tartoznak az élmezőnyhöz, az ötből egy mecset nyertek, méghozzá idegenben, Salgótarjánban. Három légiósuk viszi náluk a prímet, magyar játékosaik fiatalok, mint a 20 éves, Szolnokon nevelkedett Mondzinger Márk, aki már a kezdő ötösben kapott többször is helyett.

     Az Olaj a Kecskemét elleni kisiklást követően három mecset nyert sorozatban. Elvileg a következő hármat, a Debrecen, a Salgótarján és a Nyíregyháza ellenit is szinte kötelező megnyerniük. Igaz, közben, november 16-án Szentpéterváron megkezdődnek az EuroChallenge kupa csoportmérkőzései, melyek december 21-ig tartanak. Különösen az Albacomp és a Körmend ellen látott szolnoki gárdát nem kell majd félteni az elkövetkező másfél hónapban, amikor 13 tétmeccs vár a piros-feketékre.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.