Archívum - Hírek

A sereghajtó otthonában indul az erőltetett menet

2010. 11. 12.

Sorozatban ötödik győzelmére készül az Olaj KK, amely szombaton 18 órakor a sereghajtó Salgótarján otthonában lép pályára.
     A vendéglátók eddig mind a hat mérkőzésüket elveszítették, ebből kettőt hazai pályán a Debrecennel (74-79), valamint a Sopronnal (86-105) szemben. A négy idegenbeli találkozójukon pedig esélyük sem volt a győzelemre, a legkisebb különbségű vereséget (85-97) a Falco KC otthonában szenvedték el egy hete. Ahogy ilyenkor lenni szokott, nincs rend náluk, jönnek-mennek az edzők és a légiósok. Most az egykori körmendi játékos, Szájer József ül a kispadjukon. A felkészülést még a szlovák Maros Kovacikkal kezdték, aki kevéssel a szezonnyitó előtt búcsút intett a klubnak.

     A múlt heti kettővel szemben immár három légióst foglalkoztatnak. A horvát hátvéd, Scepanovic és az amerikai irányító, Jarvis mellé igazoltak még egy amerikait, nevezetesen a 213 cm magas és 120 kg súlyú centert, Gabriel Isaiah Hughest. Utóbbi az elmúlt években többek között a japán és a román bajnokságban is pattogtatott. A magyarok közül szinte mindenki régi ismerős, hiszen Sebők, Vavra A., Koma, Kocsis, Kiss K. és Hartvich az elmúlt években több csapatban is megfordult. Bár nyeretlenek, de nem lebecsülendő ellenfelek - ezt éppen a Tiszaligetben tudják a legjobban, hiszen a tavalyi évadban csak kínkeservesen (80-75) nyert az Olaj Tarjánban.

     A piros-feketék egyébiránt szombaton egy tizenkét meccses, kőkemény sorozatba vágnak bele. Pór Péter szakmai igazgató csapatára december 21-ig hat-hat bajnoki és nemzetközi kupameccs vár. Mint már megírtuk, Trotterék hétfőn útra kelnek majd, hiszen kedden este már Szentpéterváron lesz jelenésük az EuroChallenge kupa csoportkörének nyitányán.

     - Úgy kell ehhez a meccshez hozzáállnunk, mint tettük a Debrecen ellen a második félidőben. Most az elején is nagyon figyelnünk kell, nem szabad a végére hagynunk a döntést, mint márciusban, mikor nagyon megszenvedtünk a győzelemért a Salgótarján otthonában - mondta Pór Péter.

     A salgótarjáni mérkőzésre a találkozó napján 14 órakor szurkolóbusz indul a Pelikán szálló parkolójából.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.