Archívum - Hírek

Az Olaj három negyeden keresztül jól tartotta magát Szentpéterváron

2010. 11. 16.

Szpartak Szentpétervár - Szolnoki Olaj KK 88-70 (19-17, 17-15, 23-20, 29-18)
EuroChallenge, Csoportkör - 1. forduló

Szentpétervár, 3000 néző. Vezette: Mrdak (szerb), Janac (szlovák), Ikonomou (svéd).
SZENTPÉTERVÁR: Ponkrasov 4, DOMERCANT 13/3, THOMPSON 21/3, Dragovic 5/3, Popovic 7.
Csere: ZUPAN 17/3, Antic 8/3, Kolesnikov 5/3, Parker 6, Kotisevskij 2. Edző: Zvi Sherf.
SZOLNOK: TROTTER 18, Horváth Á. 6, Budimir 4, CLARK 9/3, BÁDER 18/3.
Csere: Fodor M. 6/6, Vesztergom 3/3, Trepák 4, Szabó P. 2, Grebenár. Szakmai igazgató: Pór Péter. Edző: Dragan Aleksic.
Az eredmény alakulása: 4. p.: 6-3, 8. p.: 15-13, 15. p.: 27-24, 18. p.: 31-30, 24. p.: 49-39, 28. p.: 55-50, 34. p.: 70-59, 36. p.: 70-64, 38. p.: 78-66.
Kipontozódott: Clark (31. p.), Popovic (37. p.).

     Az Olaj gárdája hétfőn reggel chartergéppel utazott a Néva-parti városba, ahol a vendéglátók minden kérésüket teljesítették. Mint azt Vereb József, a klub technikai vezetője elmondta, öt csillagos szállodában laktak, az ellátással és az edzéslehetőséggel, minden külső körülménnyel nagyon meg voltak elégedve. A Szpartak Arénában viszont lehetett volna melegebb is, mert a hazai szimpatizánsok zöme a hidegre való tekintettel nagykabátban ült a nézőtéren.

     Megilletődötten kezdett az Olaj, míg az oroszok 11 pontot dobtak öt perc alatt, addig az Olajnál csak Báder hárompontosát jegyezhette fel a krónika. Pór edző időt kért, és rendezte is a sorokat, csapata Trotter találataival hamar vetélytársa nyomába eredt. Sőt, a remekül játszó Clark duplájával 17-17-nél már együtt voltak a felek, a hazaiak azonban Domercant révén két pont előnnyel várhatták a folytatást.

     A második negyedben Clark büntetőivel először vezetett az Olaj, aztán a vendéglátók a macedón válogatott Antic találatával fordítottak az álláson. Később, Horváth Ákos is beköszönt, ám a szlovén erőcsatár, Zupan tarthatatlannak bizonyult a vendégpalánk alatt, így a hazaiak a nagyszünetig négy ponttal tartottak előrébb, mint az olykor jól játszó Olaj, amelyiknél Báder, Trotter és Clark nyújtott jó teljesítményt, 36-32. Kár, hogy az utóbbit alaposan megszórták faulttal a játékvezetők.

     A második félidőben sem hagyta magát az Olaj, Trotter és Báder akcióival ott loholt nagynevű vetélytársa nyomában, melynek soraiban nemcsak orosz, hanem macedón, bosnyák és szerb válogatott kosarasok is helyet kaptak, nem beszélve az NBA-t megjárt amerikai kosarasokról. Négy perc után azonban robbantott a Szprtak, Domercant és Antic kosaraival először szereztek tíz pontos előnyt. Pór Péter, érezvén a bajt, ismét kikérte idejét. Trotter után Budimir is betalált, majd Vesztergom emberről dobott triplájával már 51-48-at mutatott az eredményjelző. Ekkor megfagyott az állás, hiszen egyik csapat sem tudott két percig pontot szerezni. Sajnos a vendéglátók jöttek ki hamarabb a gödörből, az ex-lakersös Parker látványos gólpasszait rendre értékesítették a társak.

     A zárónegyed Clark véleményes kipontozásával indult, a hazaiak pedig jól használták ki magassági- és erőfölényüket, és tíz pont fölé hízlalták előnyüket. A 35. percben Fodor hármasával még egyszer 70-64-re felzárkózott az Olaj, ám ezt követően már egyértelműen a vendéglátók akarata érvényesült, akik igazolva jó hírüket, begyűjtötték a győzelmet.

Zvi Sherf: - Ma elkezdtük az EuroChallenge küzdelmeket. Nem lesznek könnyű mérkőzések ebben a sorozatban. A mérkőzés végére sikerült nagy előnyt szereznünk, ezért boldog vagyok. Nagy nyomás alatt kezdtük a mérkőzést, a Triumph ellen elszenvedett bajnoki vereség miatt. Végül az lett amit elterveztünk. Nagyon kemény és nehéz mérkőzésre számítok Magyarországon. A Szolnok jól dobta a hárompontosokat és nagyon jó kombinációkat játszott. Holnap elkezdünk készülni a Gravelinesz elleni játékra. Ők nagyon jó ellenfél.

Pór Péter: - Nagyon jó meccset játszottunk egy nagyon jó csapat ellen. Örülök, hogy a mérkőzés nagy részében jól harcoltunk. Mi igazán élveztük a játékot egy olyan nagy hagyományokkal rendelkező csapat ellen, mint a Szentpétervár. A 25. percig azt játszottuk, amit elterveztünk, de a végére elfáradtunk. Ebben az időszakban nagyobb rotációra lett volna szükségünk.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.