Archívum - Hírek

Támadás keletről

2010. 11. 20.

A szentpétervári kupamérkőzés után ezúttal bajnoki fellépés vár az Olaj KK csapatára, amely szombaton 18 órakor a Nyíregyházát fogadja a tiszaligeti arénában.
     Immár a nyolcadik fordulónál tartanak a csapatok a bajnoki küzdelmekben. A nyíregyházi együttes az elmúlt héten nem volt érdekelt, mert a Falco KC elleni meccsüket december 8-ra halasztották. Így megmaradt a korábbi három győzelem és három vereség, mint mutató. Eredményeik otthon: Körmend (91-98), Salgótarján (121-84), idegenben: Debrecen (104-72), Albacomp (71-86), ZTE (75-91), Sopron (109-108). A hűség városában hosszabbítás után kiharcolt siker volt a hatodik forduló egyik meglepetése. A szabolcsiak egyébiránt kedden a szűk körű, mindössze négycsapatos Közép-európai Ligában (CEBL) voltak érdekeltek. A nyitómeccsükön súlyos, 29 pontos vereséget szenvedtek a Kolozsvár otthonában. Igaz, soraikból hiányzott a bokasérüléssel bajlódó irányító Brane Savic és a sérült center, Czigler László. Állományokról annyit, hogy két új légiósuk van: az amerikai hátvéd, Curtis Marshall, és a szerb bedobó, Bosko Sztojakovics. Az előbbi kosaras átlaga 20,8, míg az utóbbié 19,3 pont a bajnokságban. Mellettük az örökifjú Sitku Ernő is közel 20 pontot produkált meccsenként az elmúlt hat fordulóban. A további magyarok közül az Olajnál nevelkedett Szarvas Gábort nem kell bemutatni. Siska János, Lekli József és Nagy Krisztián is évek óta soraikban pattogtat.

     Edzőjük Ferenczi Tamás, aki az egykoron Szolnokon nevelkedett Bódi Ferenc és Boldizsár Ferenc csapattársaként szerepelt az Olaj utánpótlásában. Tamás a 2008-2009-es szezon közepén Kmézics Zorántól vette át a marsallbotot, ezt megelőzve pályaedzőként dolgozott a klubnál. A vendégek honlapján így nyilatkozott: - Akkor lehet esélyünk, ha a mentalitásunk olyan lesz, mint Sopronban vagy a korábbi olyan meccseinken, amikor nem mi voltunk a favoritok. A Kecskemét is bebizonyította, hogy ebben a bajnokságban sem legyőzhetetlen hazai pályán az Olaj, és bár igaz, hogy a mi csapatunk nem szokott tündökölni Szolnokon, ha úgy adódik, szeretnénk véget vetni ennek a negatív szériának - jelezte a szakember.

     Ferenczi Tamás a Kecskemét elleni vereségre utalt, ám azóta öt bajnoki meccset nyertek sorozatban Trotterék, és vezetik a bajnoki tabellát, melyre az elmúlt három esztendőben nem volt példa. Azt azért Szolnokon is mindeni tudja, hogy a Nyíregyháza nem könnyű és nem is lebecsülendő ellenfél. Tegyük hozzá: A csoportos meccsen még sohasem nyertek Szolnokon.

     Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója azt újságolta a péntek délutáni edzés előtt: - A szentpétervári mérkőzés, valamint az utazást követően a frissítés volt a legfontosabb feladatunk a közelmúltban. Grebenár Peti kisebb sérüléssel bajlódik, de várhatóan a centerre is számíthatunk a szombat esti összecsapáson. Leendő ellenfelünk már ebben a bajnokságban is bizonyította, hogy bármelyik csapattal képes partiban lenni. Mezőnysoruk, a Savic-Sztojakovics-Marshall trió kifejezetten ponterős, ám centerben már közel sem állnak ilyen jól. Egyértelmű, hogy nyerni akarunk az elmúlt fordulókban jó benyomást keltő nyíregyháziak ellen - hangsúlyozta a szakember.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.