Archívum - Hírek

Könnyed Olaj-győzelem született

2010. 11. 20.

Szolnoki Olaj KK – Marso-Vagép NYKK 90-63 (26-14, 15-12, 31-18, 18-19)
Férfi kosárlabda, NB I. "A", Alapszakasz, 8. forduló

Szolnok, 2000 néző. V: Ádám J., Király, Szabó G.
SZOLNOK: TROTTER 21/9, Horváth Á. 9/6, BUDIMIR 14/3, CLARK 11/3, Báder 9.
Csere: Vesztergom, Trepák 8, FODOR M. 9/3, Szabó P. 5/3, Gaál 2, Nagy B. 2. Szakmai igazgató: Pór Péter. Edző: Dragan Aleksic.
NYÍREGYHÁZA: Savic 4, SZTOJAKOVICS 16/9, MARSHALL 18, Nagy K. 10, Sitku.
Csere: Mohácsi 8/6, Siska 2, Szarvas 5/3, Czinger, Polyák. Edző: Ferenczi Tamás.
Az eredmény alakulása. 4. p.: 12–9. 8. p.: 18–14. 14. p.: 29–18. 18. p.: 39–20. 25. p.: 56–37. 29. p.: 65–39. 34. p.: 76–48. 38. p.: 86–57.
Kipontozódott: Fodor M. (39. p.)

     Grebenár Péter húzódása nem jött rendbe, így a center csak amolyan vésztartalékként foglalt helyet az Olaj kispadján. Gyors kosárváltás után a második percet írtuk, amikor a vendégpalánk alatt Sitku Ernő szabálytalanul ütközött Ivory Clarkkal. Az egykori szolnoki játékos húzta a rövidebbet, hiszen le kellett támogatni a pályáról, majd a kórházba kellett szállítani, ahol kiderült, hogy bordatörést szenvedett a válogatott játékos, így vérbeli center nélkül maradt a Nvíregyháza, jobb híján a két méter magas Nagy Krisztián és a nálánál is alacsonyabb Mohácsi Máté vette fel a harcot Báderékkal.

     A folytatásban a nagy kedvvel játszó Obie Trotter nem csak gólpasszokat adott, hanem a pontszerzésből is rendesen kivette a részét, hiszen az első negyedben 14 pontot szórt az amerikai irányító. A második negyedben is jól védekezett az Olaj, ám közel három percig nem dobott pontot. Trepák Zoltán törte meg a gólcsendet, aztán szép lassan összekapta magát a hazai együttes, Clark óriási szereléseket mutatott be saját palánkja alatt, míg a másik oldalon Trotterék tovább gyártották a pontokat. A félidőben már 15 pontos volt a vendéglátók előnye, akik a mezőnyből ötven százalékkal dobtak, míg ellenfelük csak huszonkilenc százalékos mutatót produkált. A lepattanó csatát is az Olaj nyerte, méghozzá 26:15 arányban.

     A fordulást követően Savic passzait Nagy K. értékesítette, és pillanatok alatt tíz pontra olvadt a hazaiak előnye. Jókor jött Clark és Trotter triplaparádéja. Már közel húsz pont volt a felek közötti különbség, amikor a 25. percben a vendégek irányítója, Brane Savic bokasérülést szenvedett saját palánkja alatt. Ezért a szlovén légiós is kiszállt a játékból. Eddig sem táplálhattak vérmes reményeket a győzelemre a vendégek, két kulcsjátékosuk elvesztésével azonban minden reményük elszállt. A biztos vezetés tudatában Pór-mester gondolván a keddi kupamérkőzésre, Trottert és Bádert is pihentette.

     A záró játékrész 72-44-es állásról indult, az egykoron Szolnokon nevelkedett Szarvas Gábor mutatott be néhány ügyes dolgot a hazai palánk alatt. Majd Veljko Budimir és Fodor Márton szép megoldásaival ismét 30 pont körül mozgott az Olaj előnye. A végén a fiatalok is helyet kaptak a csapatban, és ügyesen mozogtak, a közönség pedig vastapssal hálálta meg a kedvencek játékát.

Pór Péter: – Több jó periódusunknak köszönhetően hamar olyan előnyhöz jutottunk, amely után tudtuk pihentetni kulcsjátékosainkat a keddi kupamérkőzés előtt. A nyíregyháziak két sérült játékosának pedig mielőbbi gyógyulást kívánunk.

Ferenczi Tamás: – Szegény embert az ág is húzza, Czigler mellé még további két sérültünk is lett, ennek ellenére derekasan harcoltunk az éllovas Szolnok otthonában.


A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2019. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.