Archívum - Hírek

A Novgorod következik

2010. 11. 23.

Az EuroChallenge kupasorozat csoportkörének második fordulójában az orosz Nyizsnij Novgorod együttesét fogadja a Szolnoki Olaj KK, kedden este hét órakor a Tiszaligeti Sportcsarnokban.
     Míg az Olaj tavaly ünnepelte fennállása ötvenedik születésnapját, addig a novgorodi klub mindössze tíz éves múltra tekint vissza. Újoncok a nagyon erős orosz élvonalbeli bajnokságban, a szuperligában. Hazájuk pontvadászatában négy fordulót tudtak le, három vereséggel nyitottak a Lokomotív Kuban otthonában (56-72), vendéglátóként az euroligás Himki ellen már szorosabban (75-85), majd a FIBA Eurocup küzdelmeiben is érintett Unics Kazany csarnokában csupán két ponttal (75-77) maradtak alul. Szombaton azonban begyűjtötték az első győzelmüket, hazai környezetben 87-68-ra verték a Krasznaja Krilja nevű alakulatot. Az EuroChallenge kupa csoportkörében rosszul kezdtek, hiszen otthonukban 70-64-re kikaptak a francia Gravelines Dunkerque csapatától. Nemcsak a novgorodi klub, hanem a játékosállományuk is nagyon fiatal, kilencen még nem töltötték be a 25. életévüket, s a maradék hat játékos egyike sem idősebb 30 évesnél.

     Egyik legjobbjuk és legismertebb játékosuk a szerb Ivan Paunics. A 23 éves hátvéd a törökországi vb-n negyedik lett hazája válogatottjával, melyben általában első számú mezőnycserének számított. Paunics az EuroChallenge-ben három meccsen 18,3-as, míg a bajnokságban négy találkozón 14-es pontátlaggal a Novgorod legeredményesebb kosarasának számít. A kettes számú pontfelelős (10, illetve 11,8 pont/meccs) a gárda korelnöke, a bosnyák erőcsatár, Vanja Plisnic. A kiváló triplaszóró hírében álló kosaras megfordult már a Vrsac, a Vojvodina és a Zseleznik soraiban, legutóbb pedig az olasz élvonalbeli Biella színeiben pattogtatott. A novgorodi alakulat mozgatórugója, Vukasin Alekszics, valamint Zoran Lukics edző ugyancsak a délszláv vonalat képviseli, előre sejthető tehát, hogy az egykori jugoszláv iskolában tanultak szerint fognak kosarazni. A többiek, mint a center Valentyin Jurcsik, illetve a bedobó Andrej Ivanov a jövőt képviselik a Volga-parti csapatban. Második csoportfellépésükön nyilván javítani akarnak, ám ehhez várhatóan a szolnokiaknak is lesz egy-két szavuk.

     Az Olaj ugyebár menetel a bajnokságban, szombaton hazai pályán, a Nyíregyháza ellen immár a nyolcadik, sorozatban hatodik győzelmét aratta, és ezzel vezeti a felsőház mezőnyét. Rátérve a nemzetközi kupára: egye hete kikapott a csapat a bivalyerős, a végső kupagyőzelemre is esélyes Szentpétervár otthonában. Vajon mit vár a folytatástól Pór Péter, az együttes szakmai igazgatója?

     - Feltérképeztük a Novgorodot, fiatal, hajtós és gyors csapatról van szó. Nekünk masszívan kell védekeznünk, és gyors indításokból kell minél több könnyű kosarat szereznünk. Hazai pályán egy jó, győztes mérkőzést akarunk velük játszani ország-világ előtt, hiszen meccsünket a Sport1 TV is közvetíti majd - mondta a szakember.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.