Archívum - Hírek

Megszerezte első győzelmét a FIBA EuroChallenge csoportkörében az Olaj KK

2010. 11. 24.

Az Olaj hazai környezetben 86-82-verte az orosz Nyizsnij Novgorod csapatát. A csoportmérkőzések rajtján mindkét gárda vereséget szenvedett, ezért egyaránt fontos volt a felek számára a második forduló.
     Az Olaj győzelmét követően meglepő hír érkezett, miszerint a csoport másik meccsén a Szpartak Szentpétervár 98-58-as, kiütéses győzelmet aratott a Gravalines Dunkerqe csarnokában. Minderre az emberek azért is kapják fel a fejüket, mert a francia bajnokság listavezetőjéről van szó, amely a múlt héten idegenbeli győzelemmel kezdte a nemzetközi kupasorozatot. A Gravalines negyven pontos vereségével minden bizonnyal negatív csúcsot állított fel a francia kupatörténelemben. Egyrészt ezért is ígérkezik érdekesnek a francia alakulat jövő keddi tiszaligeti vendégjátéka. Másrészt evés közben jön meg az étvágy: a Novgorod elleni sikerrel megmaradt az Olaj továbbjutási reménye.

     Visszatérve a keddi esti, fordulatos csatára: a vendégek roppant magabiztosan kezdtek, a 8. percben hét, míg a 14. percben nyolc pont volt az előnyük. Úgy tűnt, hogy Jurcsikék uralják a játékot, ráadásul a bírótrió ítéleteivel rendre az Olajt sújtotta, maga után vonva a tiszaligeti népharagot. Ilyenkor hajlamosak a sportolók nem a játékkal, hanem a játékvezetőkkel foglalkozni. Szerencsére a mieink ehelyett hamar összekapták magukat, és a két Márton, Fodor és Báder vezérletével a félidő végére befogták vetélytársukat.

     Ami nagyszünet után történt, az maga volt az álom, Trotter egymás után négyszer olyan triplát szórt, hogy a játékszer alig súrolta a hálót. Mire az oroszok a táblára néztek, már 15 pontos mínuszban voltak. A harmadik negyedben, mikor Pór mester leültette Trottert, a közönség hősként ünnepelte az amerikai gólvágót. Aztán a pályán lévő, színtiszta magyar ötöst biztatta a szurkolótábor, akik egymást múlták felül. A játékrész végén 67-55 állt az eredményjelzőn.

     - Szenzációsan védekezik az Olaj, a kettő-kettő elleni játékukkal szemben pedig tehetetlen az ellenfél. Bár az oroszok biztosan nem fogják feladni, de meglesz az Olaj-győzelem, amire nagy szüksége van a magyar kosárlabdának is - mondta ekkor Mészáros Lajos, a férfi válogatott szakmai igazgatója.

     A novgorodiak tényleg nem adták fel, a mieink nyomába eredtek, és pillanatok alatt kilenc pontot faragtak hátrányukból. Báder és Trotter találataival azonban sikerült visszaverni a Volga-parti alakulat rohamait, és előnyünkből négy pontot megtartani. A végső dudaszó után már Zoran Lukics, a novgorodiak szerb edzője is megnyugodott, és békejobbot nyújtott a horvát ellenőrnek, akit néhány perccel korábban alaposan kiosztott. Utóbbi néhány másodperc gondolkodás után viszonozta a kézfogást.

     A mérkőzés egyik hőse, Báder Márton elmondta: - Küzdős, hajtós meccs volt, minden egyes emberünk nagyon odatette magát, míg Obie Trotter extrát nyújtott. Azt gondolom, láthatta a közönség, hogy nagyon együtt van a csapatunk, mindenki tud a másikért küzdeni. Ez egy igazi nagy fegyvertény volt, óriási lökést adhat csapatunknak a folytatásra, ami nemcsak sűrűnek, hanem nehéznek is ígérkezik számunkra. Mi azonban szeretnénk mindkét fronton, a bajnokságban és a kupában is jól teljesíteni - hangsúlyozta a játékos.

A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.