Archívum - Hírek

A francia éllovas a Tiszaligetben

2010. 11. 30.

Immár a harmadik fordulót rendezik a FIBA Eurochallenge-sorozatban.
     A piros-feketék a nyitófordulóban elszenvedett szentpétervári vereség után múlt kedden, a szintén orosz Nyizsnyij Novgorod ellen megszerezték első győzelmüket (86-82) a nemzetközi kupasorozatban. Mint ismert, a forduló másik meccsén a csoportfavorit Szpartak Szentpétervár idegenben részesítette alapos verésben (98-58) a francia együttest. Bár kétségtelen tény, hogy az utóbbi találkozón mindvégig alárendelt szerepre kárhoztatott az Atlanti-óceán partján található, 70 ezres város csapata, azért senki ne gondolja, hogy nem képviselnek komoly játékerőt. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a 16 gárdát felvonultató francia élvonalban nyolc forduló után 6 győzelemmel és 2 vereséggel a tabella élén állnak.

     Christian Monschau edző tanítványai a legjobb úton járnak afelé, hogy túlszárnyalják a legutóbbi évadban elért negyedik helyüket. Ezt nemrég a bajnoki címvédő, s cseppet sem mellesleg Euroliga-résztvevő Cholet is megtapasztalhatta, amikor kiütéses vereséget szenvedett (52-88) a dunkerque-iek otthonául szolgáló, 3500 férőhelyes Gravelines Sportica Arenában. Az Olajhoz hasonlóan idegenbeli győzelemmel hangoltak a kupacsatára, Strasbourgban kilenc ponttal (90-81) bizonyultak jobbnak a házigazdáknál. A szombati bajnoki találkozót követően haza sem utaztak, hanem másnap Stuttgart felé vették az irányt, ahonnan hétfő délelőtt repültek Ferihegyre.

     Ami a Gravelines keretét illeti, elsősorban mezőnyposztokon rendelkeznek klasszis játékosokkal. Legjobbjuk a kongói születésű, de már francia útlevéllel is rendelkező Yannick Bokolo, aki választott hazája színeiben részt vett a nyári, törökországi világbajnokságon. A 25 éves hátvéd 15,9-es meccsenként pontátlagával vezeti narancssárga-fehérek házi ranglistáját. Ennek második helyén az amerikai irányító, Ben Woodside áll, aki 15,6 pontja mellett átlagosan 5,5 gólpasszal szolgálja ki társait. A fenti hátvédpáros mellett a bedobó létére az elmúlt évad második legjobb lepattanózójának számító Dounia Issának, illetve az erőcsatár poszton játszó Cyril Akpomedahnak köszönhető a kiváló bajnoki rajtjuk. Nemrég erősítettek a palánk alatt, a 213 cm magas szenegáli center, Mohamed Saer Sene azonban vízumproblémák miatt még nem léphetett pályára színeikben, és a Tiszaligetbe sem tarthatott velük.

     Az Olajnál az óriási hajrával kiharcolt soproni győzelem után bizakodó a hangulat. Pór Péter szakmai igazgató optimizmusának további alapot adhat, hogy minden játékosára számíthat a nemzetközi ütközet során. A piros-feketék szakvezetője aprólékosan felkészült a leendő ellenfélből, amelynek több mérkőzését videón tekintette meg.

     A látottak alapján így nyilatkozott: - Kellemetlen stílusban kosárlabdázó riválissal lesz dolgunk. Játékosaik kivétel nélkül atletikusak, törekednek a gyors indításokra. Támadásban sokkal inkább a betörésekre és az egy-egy elleni játékokra, mintsem a távoli dobásokra építenek. Sok váltással védekeznek, amire megpróbálunk külön felkészülni, hogy meccs közben minél gyakrabban megtaláljuk azokat a helyzeteket, amelyekből a magassági különbség miatt jól jöhetünk ki. Akkor lehetünk eredményesek, ha öt-öt elleni játékra kényszerítjük a francia csapatot, s megfelelő egyensúlyt teremtünk a távoli dobások és a centerjáték között. Már az nagy fegyvertény, hogy bejutottunk a csoportkörbe, de ha már itt vagyunk, szeretnénk minél több sikert gyűjteni, ezért hazai pályán mindenképpen a győzelem a cél - mondta a meccs előtt Pór Péter.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.