Archívum - Hírek

Kosármikulás a Tiszaligetben

2010. 12. 04.

A Gravelines elleni kupasiker után ismét a hazai bajnoki derbik felé fordul figyelem, hiszen az Olaj KK szombaton 18 órakor a Falco KC együttesét fogadja. A mérkőzés előtt a Kosármikulás programsorozatában szinte egész nap pattog majd a labda a Tiszaligeti Sportcsarnokban.
     A szombathelyi Falco KC az elmúlt évadban esélyes volt a dobogóra, de végül meg kellett elégedniük a hatodik hellyel. Nikola Lazics munkájával azonban elégedettek voltak a vasi elöljárók, így ebben az idényben is szerb edző vezeti a munkát a sárga-feketéknél. A mérlegük eddig ötvenszázalékos, hiszen négyet nyertek, és ugyanannyit veszítettek az elmúlt nyolc fordulóban. A négy sikerük közül hármat hazai környezetben arattak, viszont kikaptak a Kecskeméttől és a Körmendtől is. Idegenben nyertek Debrecenben, ellenben vereséget szenvedtek az Albacomp és a Zalaegerszeg otthonában. A vasi csapat állománya jól ismert, hiszen a magyarok közül Kálmán László és Pankár Tibor legalább 15 esztendeje soraikban szerepel. Mellettük Borszéki Csaba, Will Tamás és Hajmásy Péter is rendre szerepet kap a mérkőzéseken. A második számú irányítót, Simon Lászlót a ZTE-ből igazolták, míg Harazin Tamást Olajtól kapták kölcsön a nyáron. A légiósaik közül Mikalai Aliakszejev már 2008-ban tagja volt a Falco bajnokcsapatának, tavaly azonban Körmenden szerepelt a fehérorosz center. Az amerikai erőcsatár, Charles Gosa az Atomerőmű együtteséből lehet ismerős a honi kosárlabdában. Honfitársa, a bedobó poszton bevethető Kevin Thomas próbajátékon szerepel a soraikban, s ha Szolnokon megfelel, akkor a szezon végéig szóló szerződést kaphat. Egy biztos: szeszélyes csapat a Falco, bár csak a hetedik helyen áll a pontvadászatban, bárkit képes bárhol meglepni.

     Az Olajnál változatlanul bizakodó a hangulat, hiszen a nemzetközi kupaküzdelmekben egymás után két remek győzelmet arattak Fodor Mártonék. Emellett a bajnokságban sorozatban hét (!) győzelemnél járnak a mieink. Tegyük hozzá, heti két meccset játszanak fiúk, közben ugyebár utazniuk is kell, ám egyelőre jól bírják a sorozatterhelést. A Nyizsnij Novgorod és a Gravelines elleni győzelemre egész Európa felfigyelt. A java azonban még hátravan, hiszen a kupában jön a Szentpétervár, de utazni kell a Nyizsnij Novgorod és a Gravelines, valamint a bajnokságban az Atomerőmű SE, illetve a ZTE otthonába is. Szombati összecsapással együtt hat tétmeccs vár a piros-feketékre a következő alig három hétben.

     - Igyekszünk megfelelni az elvárásoknak - kezdte Pór Péter, csapat szakmai igazgatója. - Most nem szeretnék a többi találkozóval foglalkozni, hiszen előbb a Falcón szeretnénk sikeresen túl lenni. A gerincével bajlódó Gaál Róbert kivételével mindenkire számíthatunk, győzelemmel akarjuk letudni az esztendő utolsó hazai bajnoki meccsét - jelezte a szakember.

     Immáron hagyomány, hogy esztendő utolsó hazai meccsén a klub egész napos programot szervez a szurkolók számára. Szombaton sem lesz másképp, reggeltől estig pattog majd a kosárlabda a Tiszaligetben. Délelőtt az utánpótláscsapatok bizonyíthatják tudásukat. Délben a felnőtt együttes játékosainak részvételével lesz szaloncukorosztás, dedikálás és fényképezkedés. Az U20-as csapatok mérkőzése 14:30-kor, míg a szintén hagyományos Szurkolók-Sportvezetők találkozó 16 órakor kezdődik. Mindezeket követi majd este hat órakor az Olaj-Falco rangadó. Közben forró teával és kaláccsal várják a szurkolókat. Az egész napos programra ingyenes lesz a belépő.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.