Archívum - Hírek

Csapatként játszva sikerült legyőznünk a feljövőben lévő Falcot

2010. 12. 04.

Szolnoki Olaj KK - Falco-SZOVA KC Szombathely 93-80 (23-19, 22-15, 18-25, 30-21)
Férfi kosárlabda, NB I. "A", Alapszakasz, 10. forduló

Szolnok, 3000 néző. V: Györffy, Benczur, Farkas G.
SZOLNOK: TROTTER 15/3, HORVÁTH Á. 10, BUDIMIR 11/3, CLARK 12/3, BÁDER 25.
Csere: Vesztergom, TREPÁK 12/6, Fodor M. 5/3, Grebenár 3. Szakmai igazgató: Pór Péter. Edző: Dragan Aleksic.
SZOMBATHELY: KÁLMÁN 13/6, Simon L. 9/3, K. THOMAS 16, GOSA 23/3, Aliakszejev 7.
Csere: Pankár 7/3, Hajmásy, Borszéki 5/3, Szanati. Edző: Nikola Lazics.
Az eredmény alakulása, 4. p.: 8-8, 7. p.: 12-15, 9. p.: 19-17, 12. p.: 23-24, 15. p.: 28-26, 18. p.: 37-32, 23. p.: 52-34, 26. p.: 52-45, 29. p.: 58-53, 32. p.: 69-62, 34. p.: 79-66, 37. p.: 87-76.
Kipontozódott: Trepák (40. p.)

     Az év utolsó hazai mérkőzésén már-már hagyományosan megrendezett, ám a korábbi időpontra tekintettel Kosármikulásra (át)keresztelt rendezvénysorozat részeként idén is összemérte erejét a klubvezetők és a szurkolók csapata. A presztízsértékű összecsapáson Dragan Aleksic másodedző vezérletével ezúttal könnyedén, 67-39-re győztek az elöljárók.

     Az est fénypontjának számító Olaj-Falco csatára csordultig megteltek a lelátók, a feldobáskor egy tűt sem lehetett leejteni a tiszaligeti arénában. Ennek megfelelően már a két együttes bemutatásakor izzott csarnok, ám amíg a vendégeket hatalmas füttykoncert, addig a piros-feketéket vastaps és külön a mai találkozóra készített szurkolói koreográfia fogadta.

     Hatalmas lendülettel kezdett mindkét csapat, az Olaj az erőtől duzzadó Báder Márton, míg a Falco a szerződésért küzdő Kevin Thomas pontjaiban bízhatott. Az első percekben meggyűlt a mieink baja a megszerzett labdákból gyors indításokkal, felállt védelem ellen pedig erőszakos betörésekkel operáló vendégekkel, ám az öt öt elleni játékban egyértelműen a szolnoki csapat dominált. A csereként beszálló Trepák Zoltán triplával nyitott, Obie Trotter pedig elvette a labdát Kálmán Lászlótól, s végigrobogott vele a pályán - e két mozdulatsornak köszönhetően "két labdányi" vezetéssel zárta az első negyedet az Olaj.

     Gosa visszatett labdája, majd Kálmán emberről beszórt triplája révén a második negyedben hamar elolvadt mindez. A védőlepattanók begyűjtése több alkalommal gondot okozott a mienk számára, amit Gosa újabb duplával büntetett meg. Aztán jól megérdemelt pihenőjét követően Báder visszatért a játéktérre, s változatlanul korlátlan úrnak bizonyult a palánkok alatt. A válogatott center vezérletével fokozatosan javult az Olaj védekezése, s a félidőhöz közeledve Budimir, majd Horváth sikeres tempójával megnyugtató mértékűvé növekedett a hazai előny. Szorult helyzetéből kiindulva Thomas továbbra is csipkedte magát a túloldalon, de az utolsó szó Trotteré volt ebben a negyedben, aki egy remekbe szabott betöréssel ismét tíz pont fölé tornázta a piros-feketék vezetését.

     A biztos vezetés érezhetően megnyugtatta az Olaj gárdáját, amely Báder sokadik centergóljával, majd Budimir hibátlan távoli dobásával tovább növelte a különbséget. Egy ponton azonban megtorpant a mieink támadójátéka, a Falco pedig előbb büntetőkből - a játékvezetők jóindulatának folytán gyakran próbálkozhattak -, majd Gosa hármasával folyamatosan csökkentette hátrányát. Egycsapásra ismét felforrósodott a hangulat a csarnokban, hiszen a harmadik negyed felénél már csak hét pont volt a szolnoki előny. Sőt, Gosa zsákolása után mindössze öt, így nem is jöhetett volna jobbkor Fodor Márton triplája. Bár a nagy adok-kapokban Kálmán megkapta negyedik személyi hibáját, éppen az ő 3+1-es akciójával, valamint Borszéki visszatett labdájával négyre zárkózott fel a Falco.

     Az utolsó negyedben az ellenállhatatlanul játszó Báder pontjaival tartotta az előzmények ismeretében sovány, ámde biztosnak látszó előnyét az Olaj. A mieink centerét szabályos eszközökkel egyáltalán nem, de még szabálytalanul is csak ritkán tudták megállítani a szombathelyiek. Ivory Clark hármasa újabb lökést adott a piros-fekete seregnek, amely a másodszor a mérkőzésen már nem herdálta el kemény munkával kiharcolt vezetését. A Falco kulcsemberei közül ebben az időszakban már csak Charles Gosa rendelkezett megfelelő munícióval, ő egyedül pedig kevés volt ahhoz, hogy versenyben tartsa csapatát. A véghajrában Trepák második távoli találata után nem maradt nyitott kérdés, az Olaj-sikert - immár sorozatban a nyolcadikat - többé nem fenyegette veszély.

Pór Péter: - Csapatként játszva sikerült legyőznünk a feljövőben lévő Falcot, köszönjük közönségünk szűnni nem akaró buzdítását, és várjuk őket kedden is a Szentpétervár elleni meccsen.

Nikola Lazics: - Kemény, jó mérkőzést játszottunk, sajnos volt néhány perc kihagyásunk, amit a szolnokiak kíméletlenül kihasználtak.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.