Archívum - Hírek

Lehet-e tovább fokozni?

2010. 12. 07.

Újabb bravúrra készül a FIBA Eurochallenge csoportkörében az Olaj, amely ma este hét órakor utolsó hazai mérkőzésen a végső győzelemre is esélyesnek tartott Szpartak Szentpétervárt látja vendégül a Tiszaligetben.
     A két csapat első összecsapása kellemes meglepetésre három és fél negyeden át szorosan alakult, csak az utolsó percekben kerekedett felül és aratott a látottak alapján túlzott különbségű (88-70) győzelmet a Szpartak. A találkozó óta eltelt három hét során azonban minden kétséget kizáró módon bizonyították erejüket Ponkrasovék. Előbb valóságos gálaelőadást rendeztek a Gravelines Dunkerque otthonában (98-58), majd a másik orosz együttes, a Nyizsnij Novgorod csarnokában sem kegyelmeztek (72-65). Az első kör után imponáló magabiztossággal vezetik az "A" jelű négyest, s ez alighanem így is marad a csoportkör zárásáig, amennyiben az Olaj nem hajt végre valami egészen rendkívüli tettet. Márpedig a piros-fekete tábor tagjai egytől egyig ebben reménykednek, hiszen a Szpartak elleni bravúr esetén akár a továbbjutást érő második hely is feltűnhet a horizonton. Ehhez azonban - nem túlzás - emberfeletti teljesítményre lesz szükség.

     A két orosz csoportellenfél egyébiránt a hét végén, Szentpéterváron ismét összemérte erejét, ezúttal bajnoki meccsen, ahol a papírformának megfelelően 80-73-as Szpartak-siker született. A szoros végeredmény kiélezett mérkőzést sejtet, de nem volt az: a házigazdák egészen a hajráig uralták a játékot - a negyedik negyed elején már 18 ponttal vezettek -, majd a befejezés előtt látványosan kiengedtek. Emiatt dorgálta csapatát a klub hivatalos honlapján megjelent nyilatkozatában a mindig maximalista izraeli edző, Zvi Sherf. - Örülök a győzelemnek, de elszomorít, amit az utolsó öt percben láttam. Az első hely a célunk, ezért nem hunyhatunk szemet a hasonló kihagyások felett. Nehéz sorozatban vagyunk, de ez sem lehet magyarázat arra, ami a meccs végén történt - dohogott a Szpartak szakvezetője. Az ellenben még őt is elégedettséggel töltötte el, hogy a macedón válogatott Pero Antics 26 ponttal és 7 lepattanóval kiválóan pótolta a sérülés miatt hiányzó szerb centert, Petar Popovicsot.

     Az Olaj immár nyolc bajnoki mérkőzésen átívelő sikersorozatot tud felmutatni, nem csoda, hogy továbbra is optimista a hangulat az öltözőben.

     - Ugyanazzal csapattal várjuk a Szentpétervárt, mint játszottunk az elmúlt mérkőzéseken - adott helyzetjelentést Pór Péter szakmai igazgató. - Vasárnap este mozogtunk és dobtunk. Hétfőn délután előbb videózás szerepelt a programban, majd este edzettünk. Igyekeztünk jól felkészülni ellenfelünkből, amely a kupasorozat egyik legjobb együttese. Szeretnénk egy jó mérkőzést játszani velük. Az esztendő utolsó hazai meccsére is hívjuk, várjuk fantasztikus szurkolótáborunkat, segítségükkel egy tisztességes eredményt érhetünk el az orosz sztárcsapattal szemben - jelezte a szakember.

     Trepák Zoltán, a piros-feketék centere így nyilatkozott a meccs előtt: - Talán mondanom sem kell, hogy nagyon erős állományú együttes a Szentpétervár. Mindent elmond róluk, hogy csoportunkban veretlenül vezetik a tabellát, és hazájuk bajnokságában is második helyen állnak. Az első meccsen a hajráig partiban voltunk velük, reméljük, hogy ezúttal végig a nyakukon tudunk maradni. Nehéz meccsek előtt állunk, melynek első állomása lesz a Szentpétervár elleni csata. Úgy érzem, hogy fizikailag és fejben is rendben vagyunk, felkészültünk az erőltetett menetre.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.