Archívum - Hírek

ZTE-Olaj, avagy a bajnok és a trónkövetelő

2010. 12. 10.

A Szentpétervár elleni kupabravúr után ismét bajnoki meccset játszik az Olaj csapata, amely szombaton este hét órakor a címvédő Zalaegerszeg vendége lesz.
     A tízedik forduló mérkőzései már szerdán, Kecskeméten elkezdődtek, ahol a házigazdák 93-69-re verték a Debrecent. A hét vége rangadójának az Albacomp-Körmend és a ZTE-Olaj KK csaták ígérkeznek, melyek közül utóbbit a SportKlub élőben fogja közvetíteni. A zalaegerszegi gárda ugyebár a bajnoki cím védője, míg az Olaj az aranyéremre tör az idei sorozatban. Sőt, az sem kizárt, hogy jövő tavasszal megismétlődik a húsz évvel ezelőtti bajnoki döntő párosítása, mikor az Olaj és a ZTE találkozott egymással. Akkor is a zalaiak voltak a címvédők, az aranyérmeket viszont az Olajbányász játékosainak a nyakába akasztották.

     No, de azért ennyire ne rohanjunk előre, mert messze még a bajnoki pontvadászat vége. A ZTE állománya komoly átalakuláson ment át a nyári szünetben: Calvin Watson Franciaországba, Louis Hinnant Ukrajnába, Chad Timberlake Izraelbe, Simon László a Falcóhoz, míg Trepák Zoltán az Olajhoz szerződött. Helyükre az amerikai irányító, Lorenzo Williams (Giessen), a válogatott hátvéd Vojvoda Dávid, (Kaposvár), az erőcsatár Tóth Gergely (Körmend), és a center Kinter György (Dombóvár) érkezett hozzájuk. A zalai kék-fehéreket továbbra is a Patonay Imre - Völgyi Péter edzőpáros irányítja, ahogy Kyle Wilson, Kámán Tamás, Tóth Ádám, Baki Gergely és Gáspár Dávid is kék-fehérben kezdte a szezont. A mérlegük hét győzelem és három vereség. Hazai környezetben még veretlenek, idegenben viszont kikaptak Kecskeméten (59-70), Kaposváron (71-78) és a legutóbbi fordulóban az Albacompnál (65-82). Számukra különösen a kaposvári vereség volt fájó, hiszen vendéglátójuk a mostani évadban sem tartozik a legjobbak közé.

     Egy hete ugyebár az Alba otthonában maradtak alul, ráadásul Tóth Ádám után az egyik legfontosabb mezőnyemberük, Vojvoda Dávid, valamint a palánk alatt bevethető Tóth Gergely is kidőlt a sorból. Az egerszegi vezetők léptek és igazoltak egy harmadik légióst, méghozzá az amerikai Kevin Thomast. Érdekesség, hogy az utóbbi játékos múlt szombaton még a Falco színeiben szerepelt Szolnokon, ahol 16 pontot dobott. A sárga-feketék azonban nem tartottak igényt az amerikai bedobó további szolgálataira, így a ZTE - jobb híján - lecsapott a játékosra, mondván, magyar kosarast úgysem talál a piacon. A gondok ellenére a címvédőnek hazai környezetben nem lehet más célja, mint a győzelem, még az Olajjal szemben is.

     Talán mondani sem kell, hogy Szolnokon kiváló a hangulat, hiszen a csapat az EuroChallenge-ben nem akármilyen ellenfelekkel szemben megnyerte mindhárom hazai csoportmeccsét, és esélyes a továbbjutásra. A bajnokságban pedig sorozatban nyolc győzelmet arattak és vezetik a felsőház mezőnyét a mieink. A folytatás azonban pokoli nehéznek ígérkezik, hiszen a zalaegerszegi meccs után hétfőn már az oroszországi Nyizsnij Novgorodba repülnek Báder Mártonék. Jövő szombaton azután Pakson, míg rá három napra a francia Gravelines otthonában kell pályára lépniük.

     - Már pénteken délután útra kelünk Zalába - kezdte Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója. - Szombaton délelőtt tartunk egy dobóedzést, este pedig összemérjük erőnket a bajnokkal. Vasárnap délután is edzünk, mert hétfőn kora reggel már elrepülünk Nyizsnij Novgorodba. Egyelőre ezek az előttünk álló legfontosabb feladatok, melyeket szeretnénk minél jobb eredményekkel zárni - jelezte a szakember.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.