Archívum - Hírek

A továbbjutás kapujában

2010. 12. 14.

A hazai pálya és a nagyobb nemzetközi rutin a Nyizsnij Novgorod, a pillanatnyi forma viszont a mieink mellett szól.
     A Volga-parti nagyvárosban alighanem a kulcsmeccs következik a piros-feketék számára, hiszen a Szpartak Szentpétervár világraszóló bravúrt érő legyőzése a továbbjutás kapujáig repítette őket. Ahhoz, hogy Horváth Ákosék belépjenek e kapun, nem kell mást tenniük, mint a hátralévő két idegenbeli csoportmérkőzés egyikét megnyerniük. A továbbjutás szempontjából tehát az első mérkőzéslabdát szerválhatja a szolnoki csapat, amely számára egyértelműen a novgorodi győzelem kínálkozik a járhatóbb útnak. A házigazdák ugyanis eddig mind a négy mérkőzésüket elvesztették, így két fordulóval a zárás előtt már matematikai esélyük sincs a továbbjutásra.

     Az Európa-bajnoki ezüstérmes és vb 4. szerb válogatott tagja, Ivan Paunics által vezérelt vendéglátók bárminemű tét híján egyedül a becsületükért, vagyis azért küzdhetnek, hogy ne zárják nyeretlenül a kupasorozat csoportkörét. Azt nem tudni, mindez mennyire motiválja Zoran Lukics edző csapatát, de a korábbi eredmények és a csoport állása alapján valószínűsíthető, hogy a keleti végeken könnyebb dolga lesz a Pór-gárdának, mint egy héttel később, a Gravelines Dunkerque csarnokában.

     Apropó, Gravelines: az ötödik kör másik összecsapásán a francia együttes Szentpétervárra utazik, s amennyiben kikap a csoportfavorit Szpartaktól - erre a kereken negyven pontos hazai vereségük után komoly az esély -, az Olaj egy esetleges sikerrel már kedden este bejuthat a legjobb tizenhat közé. Ha viszont nem sikerül bevenni a novgorodi alakulat otthonául szolgáló Meserszkij Sportkomplexumot, az utolsó fordulóra marad a döntés, ahol a Gravelines várhatóan a hazai pálya minden létező előnyét élvezni fogja a mieinkkel szemben.

     Az oroszországi összecsapás kapcsán feltétlenül az Olaj mellett szól a pillanatnyi forma: a piros-feketék a szeptember vége óta megvívott 16 mérkőzésből 14-szer győztesen hagyták el a pályát, a bajnokságban 9, míg az Eurochallenge-ben 3 meccsen át tartó veretlenségi sorozatot tudhatnak magukénak. Bár a hazai pálya és a játékosok többségének nagyobb nemzetközi rutinja a Nyizsnij Novgorod felé billenti a mérleg nyelvét, ők ugyanebben az időszakban csak a kupasorozat selejtezőjében a BC Jenyiszej ellen (október 6.), valamint a Krasznaja Krilja elleni bajnokin (november 20.) tudtak győzni, miközben mindkét hadszíntéren begyűjtöttek négy-négy vereséget.

     - A zalaegerszegi rangadó után másnap délelőtt még edzést tartottunk, hétfőn hajnalban pedig chartergéppel utaztunk Nyizsnij Novgorodba - kezdte Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója. - Az orosz városban két edzés vár ránk a mérkőzés előtt. Három hete testközelből is átéltük, hogy fizikailag erős, jól felkészített együttes az ellenfelünk. Bár már nincs esélyük továbbjutásra, ennek ellenére teljes erővel fognak küzdeni, hiszen szurkolóik és szponzoraik előtt bizonyítani akarnak. Felkészültünk és jó formában vagyunk, az elmúlt hetekben szerepelt csapatunk fog pályára lépni. Győzni akarunk, ha sikerül és a Szentpétervár is veri a Gravelines gárdáját, akkor már az utolsó, jövő heti fordulótól függetlenül is továbbjutunk a csoportból - nyilatkozta a szakember.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.