Archívum - Hírek

Az újabb bravúr elmaradt, de nincs minden veszve

2010. 12. 14.

BC Nyizsnij Novgorod - Szolnoki Olaj KK 76-62 (18-19, 19-11, 15-11, 24-21)
EuroChallenge, Csoportkör - 5. forduló

Novgorod, 500 néző. V: Branislav Mrdak (szerb), Seffi Shemmesh (izraeli), Gintaras Vitkauskas (litván).
NOVGOROD: Alekszics 3/3, Ivanov 6, Pusztavar 4, PLISNIC 19/9, JAKOVENKO 11.
Csere: Jurcsik 6, PAUNICS 12/3, Antonov 6, Golovin 7, Szavejev, Pastuhov 2. Edző: Zoran Lukics.
SZOLNOK: TROTTER 21/9, Horváth Á. 3/3, Budimir 2, Clark 6/6, BÁDER 17.
Csere: Vesztergom 4/3, Trepák, Fodor M. 6, Grebenár 3. Szakmai igazgató: Pór Péter. Edző: Dragan Alekszics.
Kipontozódott: Alekszics (32. p.), Trepák (38. p.), Báder (40. p.).

     A szolnoki csapat jól kezdte a mérkőzést a Volga partján: Obie Trotter gyorsan két triplával tette le a névjegyét, mellette pedig Báder Márton is nagy erőkkel látott neki a pontgyártásnak. Az első negyedben főleg utóbbival nem bírtak a vendéglátók, akik közül Jakovenko még sportszerűtlen hiba árán sem tudta megállítani a piros-feketék centerét (11-16). A hazaiak oldalán főleg a bosnyák Plisnic gyűjtögetett szorgalmasan, majd nemsokkal később a törökországi világbajnokságot is megjárt szerb hátvédet, Ivan Paunicsot is csatasorba állította Zoran Lukics edző.

     Utóbbi megoldásai jelentették azt a szükséges pluszt a darálós stílusú novgorodi együttes játékában, aminek köszönhetően a második negyed derekán utolérték a mieinket. Az oroszok Pór Péter gyors időkérése ellenére is lendületben maradtak, s Plisnic vezérletével egy 13-3-as rohamot vágtak ki a nagyszünet előtt.

     A meccs második felében Báder dupláival szívósan kapaszkodott az Olaj, ám az első félidő hajrájában megszerzett, 6-8 pontos előnyét magabiztosan őrizte a Nyizsnyij Novgorod. Sajnos a folytatásban sem sikerült közelebb lopózni hozzájuk, sőt a harmadik negyed hajrájában Jakovenko tízpontosra (49-39) növelte övéi előnyét.

     A fontos pillanatokban Báderen és Trotteren kívül más nem tudott kosarat szerezni szolnoki részről, a két kulcsember ereje pedig a sok ütközés és párharc következtében egyre fogyott. Az utolsó tíz percben így csak annyi lehetett a mieink célja, hogy a elkerüljék a nagyobb különbségű vereséget, ami végül sikerült is.

Zoran Lukics: - A mérkőzés folyamán sokszor nem azt játszottuk, amit kellett volna, de a lényeg az, hogy megnyertük a mérkőzést. Ezzel a győzelemmel igazoltuk, hogy nem véletlenül vagyunk az EuroChallenge sorozatban. A Szolnok legutóbbi mérkőzésen biztosan nyert a Szpartak ellen, de mai meccsen viszont mi nyertük. Nagyon fontos számunkra ez a siker, mivel önbizalmat adhat csapatomnak a következő bajnoki meccsünkre. Köszönöm játékosaimnak ezt a győzelmet, ez a legszebb ajándék az új évre.

Pór Péter: - Nagyon nehéz meccs volt. A Nyizsnij Novgorod már Szolnokon is nagyon kemény védekezést mutatott be, így számítottunk arra, hogy hazai pályán még harcosabbak lesznek. Ellenfelünk végig kontrollálta a játékot, és hibára kényszerített minket, aminek következtében sok labdát adtunk el. Ma a triplákat sem dobtuk jól.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.