Archívum - Hírek

Csúcsforma kell az atomvárosban

2010. 12. 18.

A 2010-es esztendő utolsó bajnoki meccsét szombaton 18 órakor Pakson, az Atomerőmű SE vendégeként játssza az Olaj.
     Lehet mondani, hogy két jó formában lévő együttes találkozik egymással az atomvárosban. A listavezető piros-feketék kilenc, míg a harmadik helyen tanyázó paksi gárda hat forduló óta veretlen a felsőház küzdelmeiben. Mivel a feleket csupán egy vereség választja el egymástól, így akár négypontosnak is titulálhatjuk a szombat esti rangadót. Az Atomerőmű SE csapata az Albacomptól hazai pályán (64-67), míg a Pécstől idegenben (87-91) kaptak ki Mészáros Zalánék. A legutóbbi fordulóban Szombathelyen szerepeltek, ahol jó hajrájuknak köszönhetően 86-76-os győzelmet arattak. Soraikból, akárcsak az elmúlt mérkőzéseken, ezúttal is a külföldi kosarasok vitték a prímet. A center Brooks Sales 21, a hátvéd Jibril Hodges 20, a már magyar útlevéllel is rendelkező cseh irányító, Jan Pavlik 19, míg az erőcsatár Ian Johnson 15 ponttal zárta a szombathelyi összecsapást.

     Az amerikai bedobó, Brendan Winters létszámfelettinek bizonyult a legutóbbi derbin. A magyarok közül Faragó Péter 7, a sokszoros válogatott Mészáros Zalán és Kovács Ákos 2-2 ponttal járult hozzá a piros-kékek győzelméhez. Az elmúlt tizenegy mérkőzés statisztikáját böngészve is feltűnő, hogy a külföldiek húzzák az együttest, akik közül Sales a legeredményesebb 18,2-es pontátlagával. Sales nyilván a palánk alól termeli a kosarakat, míg Pavlik leginkább a hárompontos vonalon túlról a legeredményesebb. A cseh származású hátvéd meccsenként rendre beszórja a maga három-négy tripláját. Edzőjük az a Horváth Imre, aki ugyebár tagja volt az Olajbányász '91-es bajnokcsapatának.

     Az edző az elmúlt szezonban az Olajnál is dolgozott, ám tavaly novemberben épp mostani csapata, az ASE ellen elszenvedett 92-74-es vereséget követően a szolnoki klub vezetői leváltották a posztjáról. Rá két hónapra Dzunics Braniszlav munkáját köszönték meg Pakson, ahol Horváth Imre vette át az irányítást. Az új edző olyannyira összekapta az atomvárosiakat, hogy előbb az alapszakaszban, majd a bajnokságban is a második helyen végeztek. Így nem csoda, hogy ebben a szezonban is Horváth "Pipi" irányíthatja a paksi legénységet, amely mint tudnivaló, a harmadik helyről várja a szombat esti rangadót.

     A bajnokságban éllovas, idegenben veretlen Olaj pokoli nehéz sorozat vége felé tart, hiszen a honi rangadók mellett az EuroChallenge Kupában is fontos mérkőzéseket játszik. Ráadásul nemcsak kosárlabdázniuk, hanem közben utazniuk is kell Báder Mártonéknak. Egy hete Zalaegerszegen, kedden Nyizsnij Novgorodban jártak, szombaton Pakson, míg jövő kedden a franciaországi Gavelines-ben lesz fellépésük a piros-feketéknek. Az utóbbi összecsapáson fog eldőlni, hogy a csoportgyőztes orosz Szentpétervár mögött ki lesz a másik továbbjutó.

     Visszatérve a bajnoki küzdelmekre, Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója elmondta: - Láttuk a Paks mérkőzéseiről készített felvételeket. Erős, jó szerkezetű csapat lesz a vetélytársunk. Nem véletlen, hogy hat mérkőzést nyertek zsinórban. Mi az elmúlt hetekben szerepelt együttesünkkel utazunk az esztendő utolsó bajnoki találkozójára. Hetek óta sokat utazunk és játszunk, reméljük, hogy kitart még az elmúlt időszak lendülete.

A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.