Archívum - Hírek

Jókora csúszással indult a csapat

2010. 12. 21.

A továbbjutás a tétje a Gravelines-Olaj meccsnek, amit kedden este nyolc órakor játszanak a francia városban.
     Október végén, mikor napvilágot látott, hogy az A jelű csoportban mely csapatok lesznek az Olaj vetélytársai, nem sok esélyt adtunk a továbbjutásra. Aztán Szentpéterváron biztatóan mozgott a társaság, majd egymás után három parádés győzelmet szereztek Báder Mártonék. Sorrendben a Nyizsnij Novgorod, a Gravelines, majd a Szentpétervár is vereséget szenvedett a tiszaligeti arénában.

     Az eredmények is úgy alakultak, hogy a szolnoki csapat már az előző fordulóban, a Nyizsnij Novgorod otthonában bebiztosíthatta volna a továbbjutást. Sajnos kikapott, így a zárófordulóra maradt a döntés. A csoportból a Szentpétervár már az utolsó fordulótól függetlenül bejutott a középdöntőbe, a másik pozícióért a francia és a szolnoki csapat száll harcba. Mivel a felek első meccsén 70-69-re az Olaj győzött, kétpontosnál nagyobb siker már a Gravelines továbbjutását jelentené.

     Akik látták a csapatok tiszaligeti mérkőzését, azok el tudják képzelni, hogy nehéz feladat előtt áll az Olaj az esztendő utolsó tétmeccsén. Egyébiránt egyik csapatnak sem sikerült a főpróba. Az Olaj ugyebár 86-71-re kikapott az Atomerőmű SE paksi otthonában. A Gravelines pedig hazai környezetben 80-74-es vereséget szenvedett a listavezető Roanne gárdájától. Az utóbbi gárda annak köszönheti győzelmét, hogy nem kevesebb, mint 17 triplát süllyesztett el vendéglátója kosarába, mindezt 50 százalékos mutatóval érték el. Ehhez hasonló jó dobószázalékkal nyerhet az Olaj vetélytársa csarnokában.

     - A szolnoki meccsen is megtapasztaltuk, hogy jó csapat a Gravelines. Mi egy szoros, jó meccset akarunk velük játszani, majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég - jelezte Pór Péter szakmai igazgató.

Jókora csúszással indult a csapat
     A hírek szerint a csapatot mintegy hatvan szurkoló kíséri el az Atlanti-óceán-parti városba. Remélhetőleg épségben, egészségben oda is érnek a meccs helyszínére. A csapat utazása viszont viszontagságosan indult. A párizsi repülőjárat hétfőn 9:40 helyett csak 16:45 órakor szállt fel, mivel a francia főváros az időjárási viszonyok miatt nem tudta fogadni a gépeket. Ezt követően még közel négyórás buszozás vár a fiúkra.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.